حجت الاسلام و المسلمین وحدتی آراسته در دیدار مسئولین انجمن معلولین و ناشنوایان بیان کرد؛
معلولین و ناشنوایان گوش شنوا و اراده ای قوی از ناحیه مسئولین میخواهند / لزوم توجه جدی به مطالبات جامعه معلولان
به گزارش کاتنا، حجت الاسلام و المسلمین وحدتی آراسته یکی از اساتید برجسته حوزه های علمیه در دیدار مسئولین انجمن معلولین و ناشنوایان استان قم گفت: توجه به قشر معلولین، مخصوصا ناشنوایان یکی از ضرورت های لازم و انسانی است که باید تمامی مسئولین و حتی جامعه ما به درستی و با نگاه انسان دوستانه به آن نگاه کنند.
وی افزود: اشتغال مهمترین دغدغه معلولین ناشنوا است و این افراد برای کسب شغل نیازمند حمایت و اجرای کامل سند جامع حمایت از معلولین هستند.
وحدتی آراسته با اشاره به اینکه ناشنوایان و معلولین با وجود معلولیت هایی که دارند، تواناییهای بسیاری بالایی دارند که نباید از آنها غافل بشویم، تصریح کرد: در مقوله ناشنوایان از تواناییهای این قشر غفلت های زیادی شده است که تنها شاید مقداری بر وضعیت معلولیت و محدودیتهای آنان توجه نه چندانی شده است و وضعیت نابسامان شغلی این قشر به وضوح دیده میشود که نیاز است از ناحیه مسئولین به آن جزء ضرورت های خاص پرداخته شود.
این استاد حوزه در ادامه اظهار داشت: در کشور ما ناشنوایان زیادی داریم که دارای مدارک علمی بالا هستند اما وقتی برای شغل در جایی مراجعه می کنند، به دلیل معلولیتشان کاری به آن ها واگذار نمیشود و از طرفی جامعه معلول اگر بخواهد در ادارهای یا مجموعه ای کار شخصی انجام دهد نیازمند یک همراه یا مترجم است تا به او کمک کند، با این حال نه تنها مترجم خاص و همراه کمکی وجود ندارد بلکه ناشنوایان قدرت ارتباط گیری تلفنی را نیز ندارند و این بزرگترین مشکل این قشر است.
حجت الاسلام وحدتی آراسته خاطر نشان کرد؛ اجرای سند جامع حمایت از معلولین بسیار راهگشا است و نیاز است برای اجرای آن مسئولین مربوطه و تمامی دستگاه ها بسیج شوند وباید گفت مشکل اساسی در سازمان بهزیستی، کمبود آموزش و نبود نیروی مشرف بر زبان اشاره است و متولیان سیاست گذاری در حوزه ناشنوایان، به دلیل قدرت شنوایی که دارند درک درستی از مشکلات ناشنوایان ندارند و تصور میکنند چون به زبان صوت صحبت میکنند نسبت به ناشنوایان برتری دارند و تدابیر بهتری اتخاذ میکنند.
وی با تأکید بر اینکه یکی از دلایل مهمی که شهر و جامعه برای فرد ناشنوا و اساسا معلول جای دشواری برای زندگی شده همین عدم درک شنواها از دشواریهای ناشنوایان در حوزه سیاست گذاری است تصریح کرد: در کشور ما چالشهای بسیار زیادی مثل اقتصاد، معیشت، گرانی مسکن، تورم، بیکاری، اعتیاد، حاشیه نشینی، کودکان کار و مواردی از این قبیل روبرو هستیم که جامعه ما درگیر این مشکلات و آسیب های جدی شده است ولی این مشکلات در معلولان مخصوصا ناشنوایان باعث تشدید آسیب ها و چالش ها بسیار زیادی شده است.
وحدتی آراسته با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات معلولین در بخش ناشنوایان هزینه های گزافی است که در حوزه توانبخشی و تجهیزات توانبخشی دیده می شود و ناشنوایان هم از این قاعده مستثنی نیستند افزود: هزینههای بالا و سنگین خرید سمعک و وسائل جانبی آن که نیاز الزامی این اشخاص می باشد از مهمترین مشکلات این عزیزان بوده و از دیگر مشکلات و چالشهای کسانی که معلولیت دارند مقوله حقوق شهروندی آنها است، مشکلاتی همچون نبود فضای مناسب شهری، وسائل مورد نیاز و تجهیزات معلولین و سالمندان، سطح شیبدار و این قبیل موارد است اما برای قشر ناشنوایان ایجاد ارتباط مهمترین مسئله است که با ایجاد یک سامانه مترجم زبان اشاره در هر ساعت از شبانه روز و در هر مکانی به افراد ناشنوا کمک می کند، ایجاد خدمات آنلاین زبان اشاره در موارد درمانی و یا جهت ارتباط با یک فرد یا نهادی نیاز به یک سامانه و اپلیکیشن پاسخگو می باشد.
حجت الاسلام وحدتی آراسته در ادامه بیان کرد؛ حمایت از معلولین، این قشر محروم یکی از مؤلفه های توسعه پایدار و امنیت اجتماعی جامعه است و مسئولین و مردم باید توجه داشته باشند که معلولیت دشوارهای زیادی دارد ولی محدودیت به شمار نمی رود زیرا محدودیت اصلی در جسم یک انسان نیست و اکثر این افراد روح بلند و توانایی های بالایی دارند و معلولین مخصوصا قشر ناشنوا باید فرصت داشته باشند تا استعدادهای خلاق هنری و فکری خود را شکوفا کرده و به غنی سازی نیروی انسانی جامعه کمک کنند.
استاد حوزه در ادامه گفت: آنچه که باید مورد توجه مسئولین باشد، تمامی معلولین مخصوصا ناشنوایان حق زندگی کردن و داشتن یک زندگی در شرایط نرمال در جامعه را دارند فلذا باید شرایط را طوری فراهم کنیم که معلولین نیز به راحتی بتوانند زندگی کنند و در جامعه مشارکت داشته باشند و همانطور که یک فرد معمولی حق تحصیل، گردش، خرید، ورزش، مسافرت، داشتن شغل و غیره را دارد، داشتن چنین شرایطی نیز از حقوق معلولین و ناشنوایان محسوب میشود و هر فردی با هر معلولیتی که دارد حق دارد که برای مسائل مربوط به خودش به خوبی تصمیم بگیرد و معلولیت دال بر عدم توانایی در تصمیمگیری به برای شخص معلول به حساب نمیآید.
وحدتی آراسته با تأکید بر اینکه ناشنوایان و معلولین حق داشتن حریم شخصی مخصوص به خود را دارا هستند و این حریم در رابطه با همه اطلاعات سابقه شخصی و ارتباطات آنها نیز میباشد اظهار داشت: تمامی معلولین مانند سایر افراد جامعه حق داشتن یک رابطه خوب به انتخاب خود را دارند، آنها حق بیان احساسات خود در جنبههای عاطفی، اجتماعی و جنسی را دارا هستند و حق تشکیل خانواده و داشتن فرزند نیز از دیگر حقوق معلولین به شمار میآید و یکی از موئلفه های عدالت اجتماعی این است که قشر ناشنوایان و تمامی معلولین از ابراز کردن شکایات بدون ترس و مجازات به صورت مستقیم و یا از طریق یک وکیل، درست همانند دیگر شهروندان یک جامعه برخوردار باشند.
وی تصریح کرد: هر جامعهای بر اساس میزان بودجه و امکانات موجود، خدماتی را بر طبق نیاز و میزان معلولیت، به معلولین آن جامعه ارائه میدهد. خدمات برای همه یکسان نیست چرا که نیازها یکسان نیست! خدماتی که برای یک فرد ناشنوا ارائه میشود بسیار متفاوت با خدماتیست که برای یک فرد نابینا و یا یک معلول دیگر ارائه میشود.
حجت الاسلام وحدتی گفتند؛ باید بسته به شرایط معلولین، دولت و مسئولین تا جایی که میتوانند با فراهم آوردن امکانات لازم و ایجاد فرصتهای مختلف، سعی بر ایجاد یک زندگی معمولی برای چنین افرادی در جامعه را ایجاد کنند. پرداخت کمکهای مالی، استخدام معلولین در دستگاههای دولتی، امکان تحصیل رایگان در مقاطع مختلف، حمایت سازمان بهزیستی و سایر خدمات را ارائه میدهد و امید است متن کنوانسیون همه جانبه مربوط به اشخاص دارای معلولیت که در بالا به آن اشاره شد، هرچه سریع تر به امضای گسترده دولت ها از جمله ایران برسد و از آن پس شاهد یک نظام حقوقی مستقل راجع به معلولان در سطح بین المللی باشیم. علاوه بر این، بازاندیشی در نظام جامع حمایت از معلولان از جهت رفع نقایص محتوایی و کاربردی کردن آن ها به ویژه پیش بینی تدابیر اجرایی مناسب و کارآمد نیز ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0