ف گلپایگانی

تاکنون 60 دوره طرح دارو و درمان نیازمندان از محل موقوفات در قم اجرایی شده است

مدیرکل اوقاف استان قم گفت: تاکنون 60 دوره طرح تامین دارو و درمان نیازمندان از محل عواید موقوفات در قم عملیاتی شده و به فکر توسعه آن در پردیسان و روستاها نیز هستیم.
کد خبر : 9777
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۰
تاکنون 60 دوره طرح دارو و درمان نیازمندان از محل موقوفات در قم اجرایی شده است
حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری ظهر امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و تولیت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) که به مناسبت هفته وقف انجام شد اظهار کرد: برنامه‌های اوقاف قم به گونه‌ای تنظیم می‌شوند که با برنامه‌های آستان مقدس حضرت معصومه(س) همخوانی داشته باشد زیرا جایگاه این بانوی بزرگوار در بین دیگر امامزادگان قم بسیار ممتاز و متفاوت است. وی افزود: با این حال لازم است شهروندان و زائران و مسافران با دیگر بقاع متبرکه هم آشنا باشند و به این اماکن معنوی مراجعه کنند و از آنها بهره ببرند به همین دلیل برنامه‌های گوناگونی در این زمینه داشته‌ایم که از آن جمله برپایی موکب‌هایی به نام امامزادگان قم در مناسبت‌های گوناگون از جمله اربعین است. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه موکبی هم به نام امامزادگان واجب‌التعظیم قم در شهر سامرا برپا می‌شود گفت: فرمانده امنیتی این شهر تعریف می‌کرد که مردم سامرا از ما می‌پرسند چه زمانی از قم می‌آیند و در اینجا موکب برپا می‌کنند؟ که نشان‌دهنده علاقه و محبتی است که بین مردم ایران و عراق به خصوص دست اندرکاران این موکب به وجود آمده است. وی با اشاره به سه حوزه فعالیتی سازمان اوقاف عنوان کرد: برنامه‌های قرآنی متعددی با محوریت بقاع متبرکه تدارک دیده شده که استقبال خوبی از آنها صورت می‌گیرد؛ در زمینه برپایی مسابقات قرآنی هم بقاع متبرکه محور عمل قرار گرفته‌اند. اسکندری با بیان اینکه از دو سال قبل تاکنون، توجه ویژه‌ای به رشته‌های معارفی قرآن شامل تفسیر آیات وحی و شرح نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه صورت گرفته است خاطرنشان کرد: سال گذشته این مسابقات به صورت متمرکز در قم برگزار شد و با توجه به موفقیت بالایی که در این زمینه کسب شد، سازمان اوقاف دبیرخانه دائمی رشته‌های معارفی را در قم دایر کرد. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: برنامه‌های مذهبی و فرهنگی مختلفی هم در مناسبت‌های گوناگون در بقاع متبرکه برگزار می‌شود که شامل اعیاد و ولادت‌ها و نیز ایام شهادت ائمه اطهار(ع) است. وی به فعالیت‌های اجتماعی در مراکز افق بقاع متبرکه اشاره و ابراز کرد: این امر در شاخه‌های مختلف همچون تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی، تامین دارو و درمان نیازمندان از محل عواید موقوفات و طرح قرار دوازدهم برنامه‌ریزی شده است. اسکندری گفت: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان بسیج پزشکان استان داریم، پزشکان عمومی و متخصص در بقاع متبرکه مستقر می‌شوند و به صورت رایگان، نیازمندان را ویزیت می‌کنند، دارو و ادامه درمان آنها هم توسط اوقاف تامین می‌شود؛ این طرح تاکنون طی 60 دوره عملیاتی شده و همچنان ادامه خواهد داشت و به فکر توسعه آن در پردیسان و روستاها هم هستیم. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم به آزادی زندانیان جرایم غیر عمد از محل عواید موقوفات اشاره و اضافه کرد: امسال و در هفته وقف، 17 نفر از زندانیان زندان مرکزی قم از محل همین موقوفات به آغوش خانواده بازگشتند. وی طرح‌ مهر تحصیلی برای تامین نوشت‌افزار دانش‌آموزان خانواده‌های بی بضاعت را مورد توجه قرار داد و گفت: بر اساس طرح دیگری که توسط سازمان اوقاف ابلاغ شده، دوازدهم هر ماه و به نیت امام عصر(عج)، کمک‌های خوبی به نیازمندان می‌شود.
آیت‌الله سعیدی: نگاه اخروی به مسئله وقف، سبب ترویج بیشتر آن خواهد شد تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) گفت: ملاک و معیار همه کارها باید توجه به معاد و قیامت باشد و در مدیریت اوقاف و اجرای امینانه نیت واقفان نیز این اعتقاد و التزام، همه کارها را آسان می‌کند. به گزارش روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، آیت‌الله سید محمد سعیدی ظهر امروز در جمع مدیرکل اوقاف استان قم، رئیس اوقاف شهرستان و جمعی از مدیران و معاونان اوقاف اظهار کرد: کار در حوزه وقف دارای پیچیدگی‌هایی است که باید به آنها توجه شود. وی افزود: ملاک و معیار همه کارها باید توجه به معاد و قیامت باشد و در مدیریت اوقاف و اجرای امینانه نیت واقفان نیز این اعتقاد و التزام، همه کارها را آسان می‌کند. تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان اینکه هیچ کس اجازه دخل و تصرف در موقوفات خارج از نیت واقف را ندارد گفت: سازمان اوقاف در این زمینه عملکرد خوبی داشته و توانسته است دیدگاه جامعه نسبت به وقف و موقوفات را تغییر دهد. وی ادامه داد: در زمان رژیم پهلوی، درآمد موقوفات حرم‌های مطهر در مشهد و قم و دیگر شهرها و نیز بقاع متبرکه و سایر موقوفات را برای مصارفی هزینه می‌کردند که آدمی شرمش می‌آید درباره آن سخن بگوید ولی در دوران جمهوری اسلامی، اوضاع فرق می‌کند و برای احیای موقوفات و مسئله وقف تلاش گسترده‌ای صورت گرفته ولی هنوز جای کاری زیادی دارد. سعیدی با اشاره به سیره پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در زمینه وقف عنوان کرد: آن بزرگواران هم در کلام و در عمل، وقف را ترویج می‌کردند. امام جمعه قم گفت: باید به گونه‌ای عمل کنیم که مردم نسبت به وقف، نگاه کاملا مثبتی داشته و به سازمان اوقاف عم کاملا اعتماد کنند، خط قرمز سازمان در این زمینه، اجرای امینانه به نیت واقف، حفظ عین موقوفات و تبلیغ و ترویج سنت حسنه وقف ناظر به نیازهای روز جامعه است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شعار سال 1403 کاریابی دیجیکار