برای کاهش تهدیدات زیست محیطی نیازمند تفکر و کار جهادی هستیم
علیرضا بحرالعلوم
برای کاهش تهدیدات زیست محیطی نیازمند تفکر و کار جهادی هستیم
به گزارش کاتنا، مجید درگی در حاشیه برگزاری طرح پرچمداری محیط زیست البرز با عنوان «اردوی جهاد تبیین اظهار کرد: تاکید مقام معظم رهبری به مساله محیط زیست و نگاه ویژه دولت سیزدهم به مردمی سازی کارها و استفاده از ظرفیت آنها در همه امور، محیط زیست البرز را برآن داشت که جمعی از فعالان و نمایندگان گروههای جهادی و انقلابی استان را در قالب اردویی گرد هم آورد تا بتواند از ظرفیت آنها برای پیشبرد اهداف محیط زیستی استفاده کند.
وی ادامه داد: بدیهی است شناساندن دغدغهها و مشکلات محیط زیستی استان به دلسوزان و فعالان اجتماعی، زمینه ساز ارائه راهکارهای سازنده برای بهبود وضعیت فعلی در این حوزه خواهد بود.
وی با بیان اینکه بی توجهی امروز ما به محیط زیست به ضرر نسلهای آینده تمام میشود، اضافه کرد: برای کاهش تهدیدات زیست محیطی نیازمند تفکر و کار جهادی هستیم چون تجربه نشان داده هرکجا و در هر کاری که گروههای مردمی همراه باشند، به اهداف مد نظر میرسیم.
درگی در ادامه با اشاره به اینکه در این اردوی یک روزه مدعوین از سد کرج و بزرگراه شمالی بازدید کردند، گفت: بازدید کنندگان در این اردو بخشی از اثرات مخربی که سیل خرداد ماه جاده چالوس به همراه داشت را مشاهده کردند که از بین رفتن مخزن ماهی قزل آلای خال قرمز بخشی از آن بود.
مدیرکل محیط زیست البرز گفت: سد چوبی ای که بین تونل دو و سه محور کرج – چالوس قرار داشت بر اثر عدم لایروبی، قدمت زیاد و سرعت سیل تخریب شد و همین بخش عمدهای از آبزیان به ویژه ماهیان قزل آلای خال قرمزی که به عنوان ذخایر ژنتیکی استان محسوب میشدند را از بین برد.
برای کاهش تهدیدات زیست محیطی نیازمند تفکر و کار جهادی هستیم
وی ابراز کرد: متاسفانه هیچ کس در مورد خسارتهای زیست محیطی ناشی از این سیل صحبتی نکرد ولی طبق برآوردهای اولیه، حدود ۳۷ میلیارد تومان ماهی قزل آلای خال قرمز در این اتفاق از بین رفت.
وی تاکید کرد: فاضلابهایی که به دلیل نداشتن تصفیه خانه روستایی وارد رودخانه کرج میشود، کوه نخاله ناشی از احداث آزادراه تهران- شمال که در بالا دست روستای شهرستانک ایجاد شده و ورود گونههای جانوری مهاجم به منطقه از دیگر مشکلات زیست محیطی محدوده چالوس است که در این اردو در مورد آنها بحث و گفت وگو شد.
این مسئول با اشاره به چالش محیط زیست با آزادراه تهران – شمال هم توضیح داد: هر چند این پروژه مجوز داشت ولی متاسفانه در روند احداث آن ملاحظات زیست محیطی رعایت نشد.
وی با اشاره به اینکه یکی از معضلات این پروژه انباشت کوهی از نخاله در بالادست شهرستانک است، افزود: روزانه بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ کامیون نخاله در این محدوده تخلیه میشود و یکی از نگرانیهای ما این است که اگر بر اثر سیل و بارندگی این نخاله ها حرکت کنند فاجعه انسانی به بار میآورند و چند روستا را نابود میکنند.
وی گفت: امیدوارم با مطرح شدن چنین مسائلی، گروههای جهادی و انقلابی بتوانند به عنوان بازوی محیط زیست عمل کنند و با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به دیگران و همچنین ارائه راهکارهای مناسب، نقش خود را در کاهش معضلات زیست محیطی استان ایفا کنند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0