ف گلپایگانی

۷۶ طرح در دست اجرای قم ۲ هزار تخت به ظرفیت اسکان زائران اضافه می‌کند

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قم گفت: ۷۶ طرح در دست اجرا در این استان وجود دارد که ۲ هزار تخت به ظرفیت اسکان زائران و مسافران در قم اضافه می‌کند.
کد خبر : 7989
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۹
۷۶ طرح در دست اجرای قم ۲ هزار تخت به ظرفیت اسکان زائران اضافه می‌کند

علیرضا ارجمندی اظهار داشت: طرح‌های گردشگری قم در زمینه افزایش تخت به تدریج افتتاح می‌شود و در این زمینه اگر بانک‌ها کمک کنند سرعت بهره برداری از طرح‌های گردشگری قم بیشتر می‌شود.

وی یادآور شد که اکنون ۱۴ هزار تخت اقامت رسمی برای اسکان گردشگران در استان قم موجود است.

وی با بیان این که در استان قم هتل پنج ستاره نداریم گفت: احداث سه هتل پنج ستاره در حال انجام است و اگر بانک ها کمک کنند یکی از آنها سال آینده به بهره برداری می رسد.

ارجمندی افزود: هزینه‌های احداث اماکن اقامتی بالا رفته است و از این رو ساخت آنها باید با کمک بانک‌ها انجام شود و در آینده حتما تنوع خوبی در تخت‌های اقامتی استان خواهیم داشت.

سازگاری اجتماعی در قم با ظرفیت‌های تاریخی کم رنگ است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم دربخش دیگری از سخنان خود گفت:‌ برخی از مردم قم بعضا پیشینه این شهر را نمی‌شناسند و در کل ظرفیت‌های تاریخی آن مغفول مانده است در این زمینه مقداری هم سازگاری اجتماعی با ظرفیت‌های تاریخی در استان کم رنگ است و عده‌ای از مردم دنبال حفاظت از آثار تاریخی نیستند.

وی در ادامه به بحث مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت:‌ بازار کهنه قم نزدیک به ۲۰ سال متروکه بود که سال گذشته ۳۵ سقف زده و پشت بام و داخل آن مرمت شد.

وی افزود: این مکان با مرمت‌های انجام شده به بازاری پر رونق تبدیل شده که تا پاسی از شب تجارت در آن زنده است و قصد داریم آن را به عنوان محور تاریخی گردشگری در دستور کار قرار دهیم.

بازار کهنه قم با عمر بیش از ۶۰۰سال که قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه بازمی‌گردد، کارگاه‌های صنایع‌دستی ازجمله رنگرزی سنتی، چاقوسازی، خراطی، نجاری و منبت‌کاری را در خود جای داده است. این بازار در اواخر سال ۷۶ به ثبت ملی میراث فرهنگی رسید و در راسته‌های بازار کهنه قم سراها، تیمچه‌ها، چهارسوق و چند مسجد قرار دارد.

سقف بازار نیز از پوشش‌های گنبدی شکل ساخته‌شده و دریچه‌های دایره شکلی نیز در دو طرف، برای گردش هوا و ورود نور وجود دارد. نوری که از داخل این دریچه‌ها وارد و فضای بازار را روشن می‌کند، منظره‌ای زیبا از گردش نور و گردوغبار ایجاد می‌کند.

تعدادی از بناهای تاریخی بازار مربوط به دوره‌های سلجوقی و ایلخانی است، در واقع بافت‌های قدیمی بازار قم به دوره قبل از عصر صفوی برمی‌گردد، ولی قدمت تیمچه‌ها و راسته جدیدتر بازار به دوره صفوی و قاجار تعلق دارد.

ارجمندی اطلاع رسانی و کمک رسانه ها در پیشبرد اهداف گردشگری قم را بسیار مهم است ذکر کرد و افزود: مکان‌هایی چون بازار کهنه قم به بازار سوغات تبدیل می‌شود و دو سفره خانه سنتی درآن ایجاد خواهد شد تا هویت بخشی و پیوند با پیشینه قم برقرار شود.

وی در پایان گفت: مرمت چهار راه بازار و بخش شمس العماره آن آغاز شده‌است تا در آینده محور گردشگری از چهار راه بازار قم شروع شده و در ادامه به میدان کهنه برسد.

چهارراه بازار قم در هسته مرکزی شهر و در نزدیکی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)‌قرار دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شعار سال 1403 کاریابی دیجیکار
تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

پیشخوان روزنامه های امروز