ف گلپایگانی
عملیات نجات در لحظه تاریخی
احسان صالحی دبیر شورای اطلاعرسانی دولت در سالروز تنفیذ حکم رئیسی توسط رهبر معظم انقلاب، نوشت: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ یک لحظه تاریخی پس از یک دوره رکود و ناامیدی عمیق بود. رئیس دولت دوازدهم در حالی از پاستور رفت که میزان محبوبیت او با تنزل بیسابقه به ۹.۷ درصد رسیده بود و ناامیدی از عملکرد دولت وقت به مهمترین عامل افت مشارکت در انتخابات تبدیل شد.
وی در ادامه، ماجرای بنزین ۹۸، جسارت یافتن دشمن در ترور سرمایههای بیبدیل کشور مانند شهیدان سلیمانی و فخریزاده، ۱۰ برابر شدن قیمت ارز، تورمهای سنگین و متوالی، افت متوسط یک سوم درآمد ایرانیان، افزایش چند برابری تعداد افراد زیر خط فقر، رشد اقتصادی نزدیک به صفر، عجز از تأمین واکسن را از جمله ناکارآمدی های دولت قبل برشمرد و تصریح کرد: روزانه ۷۰۰ کشته کرونایی، ناتوانی در تأمین برق، کلافهگی مردم از قطعیهای مکرر، تنشهای آبی، و دولتی که پاسخش به هر یک از این مشکلات و هر چالش اساسی، گره زدن آن به خارج و القاء «ما نمیتوانیم» بود، مردم را درباره کارآیی اصل نهاد دولت و به تبع آن، انتخابات دچار تردید جدی کرده بود.
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره به اینکه لحظه تاریخی تشکیل دولت، لحظهای حساس برای تغییر یا تثبیت این تصویر خطرناک بود، یادآور شد: آیت الله رئیسی با درک این بزنگاه، پا به انتخابات گذاشت و در مقابل گفتمان وابستهگرا و منتظر خارج که کشور را قفل کرده بود، گفتمان درونزا و متکی به داخل/مردم را با عنوان «دولت مردمی ایران قوی» سامان داد.
صالحی با اشاره به سلسله اقدامات آیت الله رییسی در نشان دادن کارآمدی نهاد دولت نوشت: رئیس جمهور پس از تشکیل دولت هم با تعبیر از کلانپروژه خود به احیاء امید و اعتماد (همان دو عنصر به شدت آسیب دیده) سلسله اقداماتی را برای ترمیم گسل دولت-ملت و نشان دادن کارآمدی نهاد دولت آغاز کرد.
وی مطرح کرد: خارج کردن کشور از لاک توقف و انتظار، به جریان انداختن پروژههای بعضاً ۱۰ تا ۲۰ سال بلاتکلیف، حذف «ما نمیتوانیم» و خودتحقیری از ادبیات مسئولان، پرهیز از قطبیسازی، پرهیز از ایجاد تقابل و حاشیه درون نظام، خارج کردن روابط خارجی کشور از سردرگمی، بازسازی دیپلماسی در چارچوب دکترین همسایگی، احیاء روابط با کشورهای آماده همکاری، رشد قابل ملاحظه تولید بخصوص در صنعت و کشاورزی، از جمله اقدامات دولت سیزدهم است.
دبیر شورای اطلاع رسانی همچنین خاطر نشان کرد: ایستادن شجاعانه پای تصمیمهای سخت اما ضروری مانند حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، حذف بسترهای فسادزا بخصوص در مجوزها و امضاهای طلایی، مدیریت اغتشاشات با رویکرد جداسازی طیف سیاه و کمشمار از معترضان و حتی جوانان هیجانزده از جمله رویکردها و اقدامات مهم در چارچوب سیاست کلی بازسازی امید و اعتماد بود.
وی با اشاره به رشد شاخصهای اقتصادی در این دولت متذکر شد: با وجود اغتشاشات پاییز که سهم مهمی در ایجاد نااطمینانی در اقتصاد داشت و در واقع پاتک و انتقام دشمن از زندگی مردم و عصبانیت از متوقف نشدن پیشرفت کشور از طریق تحریم بود، شاخصهای اقتصادی از ابتدای سال جاری همگی رو به بهبود است.
به گفته صالحی تورمهای ماهانه در حدود ۲ درصد کنترل شده، بیکاری به مرز کمسابقه ۸ درصد نزدیک شده، آمار رشد در بخشهای مختلف تولید همچنان صعودی است، پروژههای اساسی مانند فاز ۱۱ پارس جنوبی که به ثمر رسیدن آن بدون شرکتهای خارجی تا همین دو سال قبل قابل باور نبود، اما در این دولت محقق شده است.
وی با تاکید بر اینکه تخریب، فرآیندی دفعی و کوتاه مدت است، در مقابل، احیاء و ساخت، زمانبر و دشوار نوشت: پس از دو سال آواربرداری از ویرانیهای به ارث رسیده به دولت کنونی، دو سال آینده را میتوان سالهای شکوفایی و ثمردهی عملیات نجات ایران دانست.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0