ف گلپایگانی
حد توسعه شهرک صنعتی شکوهیه ۲ هزار هکتار است
روحالله ابراهیمی بیان داشت: در خصوص توسعه شهرکها و نواحی صنعتی استان برنامهریزی داریم و بر این اساس توسعه شهرکها و نواحی صنعتی در قم حدی خواهد داشت که متناسب با آمایش سرزمین و زیرساختها موجود در استان مشخص شدهاست.
وی افزود: هدفگذاری ما این است که در شهرک صنعتی شکوهیه تا ۲ هزار هکتار، در شهرک صنعتی محمود آباد تا یکهزار و ۵۰۰ هکتار، در شهرک صنعتی سلفچگان تا یکهزار هکتار، در شهرک صنعتی الغدیر تا ۲ هزار هکتار و در سایر شهرکها و نواحی صنعتی استان نیز تا حدود ۲۰۰ هکتار توسعه داشته باشیم.
وی با اشاره به این که مجموعه اراضی متعلق به شهرکها و نواحی صنعتی استان در همین حد باقی میماند، ادامه داد: بر همین اساس تلاش ما این است که در واگذاری زمین و انتخاب سرمایهگذار اولویتهای تعیین شده و محدودیتهای زیرساختی را که در استان قم با آن مواجه هستیم را لحاظ و به سمت استقرار صنایعی حرکت کنیم که علاوه بر بهرهگیری از فناوریهای روز، مصرف انرژی آن نیز در بخش (آب، برق و گاز) حداقلی باشد.
ابراهیمی همچنین گفت: در سال ۱۴۰۱، ۱۳۸ هکتار از اراضی شهرکها و نواحی صنعتی استان را در قالب ۴۲۱ قرارداد به متقاضیان در حوزههای مختلف واگذار کردیم که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۰ از نظر تعداد قرارداد ۱۰۰ درصد و از حیث مساحت زمین ۲۰ درصد رشد داشت.
در جریان پایش صورت گرفته تا ابتدای سالجاری برای ۳۹ هزار و ۷۹ نفر در شهرکهای صنعتی استان قم فرصت اشتغال ایجاد شدهاست؛ بررسیها نشان میدهد در مجموع طی سالهای گذشته، یکهزار و ۷۰۰ واحد تولیدی در شهرکهای صنعتی استان قم به بهرهبرداری رسیدهاست.
همچنین یکهزار و ۳۸۶ طرح تولیدی در شهرکهای صنعتی استان روند ساخت و ساز خود را دنبال میکنند که هر کدام درصد پیشرفت فیزیکی متفاوتی دارند که با تکمیل طرحها و آغاز فعالیت آنها در قالب واحدهای صنعتی، تحول چشمگیری در عرصه تولید و اشتغال استان ایجاد خواهد شد.
گفتنی است بر اساس راهبردهای تعیین شده، اجازه استقرار صنایع با آلایندگی بالا و همچنین آببر در شهرکهای صنعتی استان داده نشده و به جای آن در کنار توجه به صنایع فرهنگی، پوشاک ایرانی – اسلامی و سوغات زائر، از ایجاد واحدهای تولیدی متناسب با قابلیتهای اقتصادی استان استقبال میشود.
شهرکهای صنعتی قم به دلایل مختلف همچون داشتن امکانات مناسب برای ایجاد واحد تولیدی، نزدیکی به پایتخت و بازارهای بزرگ ایران و نیز دسترسی به شاهراههای ارتباطی کشور همواره مورد توجه سرمایهگذاران و فعالان بخش خصوصی برای فعالیتهای اقتصادی است و به همین دلیل توسعه زیرساختها در این شهرکها از اهمیت فراوانی برخوردار است.
در بخش صنعت، قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد.
شهرک صنعتی شکوهیه قم مهمترین کانون انجام فعالیتهای صنعتی و تولیدی در این استان است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در مرکز و قلب کشور، بسیاری از صنعتگران و سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت اقتصادی در آن هستند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0