ف گلپایگانی
اعرافی : شهردار باید فرمانده اصلی معماری در شهر باشد
آیت الله علیرضا اعرافی امروز در دیدار با علیرضا زاکانی شهردار تهران، اظهار کرد: تهران جایگاه برجسته و ممتازی دارد که باید به آن توجه شود.
وی با اشاره به اینکه تهران قابلیت الهام بخشی به تمام کشور و جهان دارد، مطرح کرد: میزان تأثیر عمل در ارزش عمل بسیار مؤثر است.
مدیرحوزههای علمیه کشور با بیان اینکه باید به الگوی معماری و شهرسازی توجه ویژهای شود، عنوان کرد: این موضوع جزو اولویتها و تؤکیدات مقام معظم رهبری نیز است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته این کشور معماریهای خوبی وجود داشته است، خاطرنشان کرد: معمارهای برجستهای همچون شیخ بهایی توانسته بودند آثار ارزشمندی را خلق کنند.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه متأسفانه هنوز به مکتب معماری متناسب با اسلام و به روز دست پیدا نکردهایم، تصریح کرد: علت اصلی این خلا نیز جدایی حوزهها و دانشگاهها است.
وی با اشاره به اینکه شهرسازی، معماری و هنر هدایتگر روح جامعه هستند، یادآور شد: باید گامهای جدیدی در حوزه معماری و شهرسازی برداشته شود تا با ورود به شهرها حس معنوی و متناسب با سنتها وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: باید حوزه و دانشگاه با جدیت بیشتری پای کار شهرداریها بیایند تا الگوهای جدیدی خلق شود.
آیت الله اعرافی اهتمام بر محوریت مساجد را مدنظر قرار داد و افزود: در شهر تهران باید حدود ۱۰ هزار مسجد با ۲۰ شاخصه اصلی داشته باشیم که جوانان و نوجوانان در آن حضور داشته باشند.
وی با اشاره به مباحث هنری شهر تهران، اظهار کرد: در بسیاری از شهرهای بزرگ کشور مباحث فرهنگی از طریق هنر به شهروندان منتقل میشود که باید این موضوع نیز در دستورکار قرار بگیرد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه انقلاب اسلامی در هنر تحولاتی ایجاد کرده است، مطرح کرد: ۲۰ هنر جذاب و اسلامی داریم که میتواند جامعه را متحول کند که باید برای آنها سرمایهگذاری شود.
وی با اشاره به اینکه در این مسیر نیازمند تولید فکر مستمر هستیم، عنوان کرد: آموزش و پرورش نیز از نظر منابع و نیروی انسانی با محدودیتهایی مواجه است که باید به آنها کمک شود.
آیت الله اعرافی از امضای تفاهمنامه همکاری حوزه و آموزش و پرورش در موضوعات مختلف ازجمله طرح امین یاد کرد و گفت: شهرداری میتواند از این ظرفیت برای فرهنگسازی و… نیز استفاده کند.
وی با بیان اینکه مدارس علمیه باید فعالیتهای بیشتری در جامعه داشته باشند، خاطرنشان کرد: در حوزههای علمیه طرحهای مختلفی داریم که میتواند با شهرداری همکاری داشته و در جامعه پیادهسازی شود.
مدیرحوزههای علمیه با اشاره به اینکه فقه معاصر برای فعال کردن فقه سنتی حوزه برای مسائل جدید است، تصریح کرد: فقه معاصر مورد استقبال و تاکید مقام معظم رهبری نیز است.
وی افزود: در این بخش نیز آمادگی لازم وجود دارد که حوزه نیازهای فکری و عملی شهرداری را پاسخ دهد.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه باید به نخبگان و استعدادهای کشور توجه ویژهای شود، یادآور شد: متأسفانه فرار این استعدادها از کشور زیاد است ولی این افراد ضدانقلاب نیستند بلکه در انتخاب شغل مناسب در کشور با مشکلاتی مواجه هستند.
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد: توزیع عادلانه خدمات در سطح شهر نیز یک موضوع مهم است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
حوزه، تکیهگاه اصلی شهرداری تهران است
همچنین در این دیدار علیرضا زاکانی نیز ضمن تبریک اعیاد گذشته و روز مباهله، اظهار کرد: در زمان ورود به شهرداری تهران با یک ایده آل در ذهن و آن هم تبدیل شهرداری تهران به یک نهاد انقلابی روبرو بودیم.
وی با اشاره به اینکه در این مسیر به دنبال ایجاد یک سبک زندگی درست در میان شهروندان نیز بودیم، مطرح کرد: همچنین حرکت به سمت شهر هوشمند و الگو نیز در دستورکار قرار داشت.
شهردار تهران با بیان اینکه طبق فرموده مقام معظم رهبری شهر تهران بیهویت بود، عنوان کرد: همچنین موارد مختلفی ازجمله عدم توزیع عادلانه خدمات، عدم وجود زیرساختهای مناسب و … نیز در این شهر وجود داشت.
وی ادامه داد: این شرایط موجب شده بود تا شهروندان رضایت و شهر مطلوب خود را در مکانهای دیگری ببینند.
زاکانی با اشاره به اینکه در شهرداری تهران بیش از ۱۰۰ هزار نفر خدمترسانی میکنند، خاطرنشان کرد: در سالهای ابتدایی مدیریت شهری برای پرداخت حقوق کارکنان نیز با مشکلاتی مواجه بوده است.
وی با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل عمومی نیز مشکلات بسیاری وجود داشتیم، تصریح کرد: این اتفاقات موجب شده بود تا پروژههای شهری تماما با رکود مواجه باشد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه وجود واقعیتها و آرمانهای مذهبی به تحول شهرداری تهران منجر شد، یادآور شد: این تحول در منظر اول رشد شهرداری تهران برای تبدیل به یک نهاد اجتماعی را به همراه داشت.
وی افزود: در این مسیر تحولات بهبود وضعیتهای مالی، استفاده از افراد کارآمدتر به عنوان مدیران، رشد فناوری و … گلوگاههای اصلی بودند.
زاکانی با بیان اینکه خوشبختانه چگالی دانشها در تهران بالا است، ابراز کرد: در این راستا نیز اقدامات بسیاری انجام شده است تا به شهر تهران هویت فناورانه بدهیم که در آینده منجر به عدم خروج فعالین این عرصه از کشور خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه با این تحولات تمام پروژههای شهری مجدد فعال شدند، بیان کرد: یک آزادراه، دو بزرگراه، اصلاح تقاطعها، خط مترو، ایستگاه مترو، توسعه حمل و نقل عمومی و … ازجمله این پروژهها هستند که قالبا از محل مولدسازی انجام خواهند شد.
شهردار تهران با بیان اینکه گرههای شهری تهران درحال باز شدن هستند، اظهار داشت: در مجموعه شهرداری تهران به کالبد شهر نیز توجه ویژهای داریم.
وی با اشاره به اینکه اولویت اصلی ما روح شهری است، مطرح کرد: تمام تمرکز خود را بر این قراردادهایم که روح حاکم در شهر با محوریت مساجد مناسبت باشد.
زاکانی اضافه کرد: در این عرصه اقدامات مختلفی ازجمله ساماندهی معتادین، کودکان کار، کودکان بیسرپرست و … انجام شده است.
وی با بیان اینکه در مسیر روح بخشیدن به شهر تکیهگاه اصلی شهرداری، حوزه است، عنوان کرد: برنامهریزیهایی انجام شده است تا بتوانیم بهترین بهرهمندی را از ظرفیت حوزههای علمیه داشته باشیم.
شهردار تهران با اشاره به اینکه مردم برای تغییر مستعد هستند، خاطرنشان کرد: عمق اعتقادات در مردم وجود دارد ولی متأسفانه سبکهای نادرست زندگی مشکلاتی را به وجود آورده است.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0