ف گلپایگانی
سالانه ۲ هزار تُن محصولات گلخانهای در قم تولید میشود
مسلم ابراهیمی بیان داشت: با توجه به مزایای کشتهای گلخانهای همچون کاهش مصرف آب و امکان مدیریت شرایط محیطی در گلخانه، سطح زیر کشت گلخانههای استان رو به افزایش است و هر ساله میزان تولید محصولات متنوع گلخانهای در قم بیشتر میشود.
وی افزود: تلاش میکنیم با ارائه راهنماییهای لازم به بهرهبرداران بخش خصوصی، محصولات گلخانهای با کیفیتی در قم تولید شود که قابلیت عرضه در بازارهای جهانی را داشته باشد، چراکه ایجاد و نگهداری از گلخانه نیازمند صرف هزینههای قابل توجهی است که باید آن را با کسب درآمد مناسب حاصل از فروش محصول تامین کرد.
وی ادامه داد: علاوه بر توسعه کشتهای گلخانهای، گسترش سطح زیر کشت گیاهان دارویی به خصوص گلمحمدی نیز در استان قم با جدیت دنبال میشود و در این خصوص بهدنبال ایجاد مراکز فرآوری محصولات و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در تولیدات بخش کشاورزی استان هستیم.
گفتنیاست در راستای تحقق برنامههای مرتبط با تغییر الگوی کشت استان قم، افزایش سطح تولید محصولات گلخانه در قم با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در دستور کار است. تامین امنیت غذایی همشهریان از مهمترین برنامههای کاری سازمان جهاد کشاورزی قم است و در همین راستا با افزایش سطح تولید محصولات کشاورزی استان در بخشهای محتلف به ویژه کشتهای گلخانهای، تلاش میشود اقلام مورد نیاز مردم تولید، تامین و به بازار مصرف عرضه گردد.
محدودیتهای دسترسی به منابع آبی و همچنین ویژگیهای خاص محیطی از جمله تغییرات دمایی، موجب شده تا فعالیتهای کشاورزی در قم با سختی مواجه باشد و در این شرایط افزایش گلخانهها راهکاری مناسب برای گسترش سطح تولید محصولات کشاورزی استان است.
همچنین به دلیل نقشی که استفاده از گلخانه در افزایش میزان تولید محصولات کشاورزی دارد و استقبال مناسب کشاورزان از این شیوه، سطح زیر کشت گلخانهها طی سالهای اخیر در قم روز به روز در حال افزایش است؛ بهرهوری آب در کشتهای گلخانهای تا ۱۰ برابر است و با تنظیم شرایط محیطی در آن میتوان گیاهان کشت شده را در برابر تنشهای دمایی حفظ کرد، بنابراین توسعه این نوع کشت در قم که با کمآبی و شرایط خاص اقلیمی مواجهاست به عنوان یک موضوع راهبردی دنبال میشود.
بیشاز ۲۵۰ نفر از کشاورزان قمی در زمینه کشتهای گلخانهای فعالیت میکنند و سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری سایر نهادهای متولی تلاش میکند از سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در عرصه کشتهای گلخانهای حمایت کند.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0