رشد ۲۰ درصدی تجارت ایران و عراق در سال ۱۴۰۱/ ایجاد دو شهرک صنعتی در مرز دو کشور
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اعلام اینکه تجارت ایران و عراق در سال گذشته با ۲۰ درصد رشد به ۹ میلیارد دلار رسید، گفت: دو کشور همانند گذشته عزم بر این دارند که روابط اقتصادی را توسعه دهند و معتقد هستند که باید به اهداف برنامهریزی شده دست یابند.
«یحیی آل اسحاق» در مورد روابط تجاری ایران و عراق اظهار داشت: به طور کلی تجارت دو کشور در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ درصد رشد را تجربه کرد که معادل ۹ میلیارد دلار کل حجم مبادلات به ثبت رسید که شامل همه کالاهای سنتی مورد مبادله و صدور خدمات فنی و مهندسی میشود.
وی با بیان اینکه در بخش دریافت مطالبات از عراق در سال ۱۴۰۱ مشکل وجود داشت، تصریح کرد: بخش خصوصی در دریافت مطالبات خود با مشکلی مواجه نیست، فقط به دلیل تبادل ارزی از طریق صرافی به نرخهای بالاتری انتقال انجام میشود؛ بدهی عراق به ایران مربوط به حوزه دولتی در زمینه گاز و برق است.
تاکید ایران و عراق برای توسعه روابط تجاری
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به سفر وزیر اقتصاد در راس هیاتی ۶۰ نفره از فعالان بخش خصوصی به عراق در سال گذشته، خاطرنشان کرد: مذاکرات با دولت این کشور و مسئولان بخش بازرگانی انجام شده و هر دو کشور همانند گذشته عزم بر این دارند که در آینده روابط اقتصادی را توسعه دهند و معتقد هستند که باید به اهداف برنامهریزی شده دست یابند.
آل اسحاق با اشاره به مشکلات موجود روابط بانکی و پرداختهایی که باید از سوی عراق انجام شود، تصریح کرد: بدهی این کشور به ایران به دلیل صادرات و پرداختهایی که به طور مداوم در حال انجام است، نوسان دارد؛ اما به طور کلی رقم اعلام شده، بین هفت تا هشت میلیارد دلار است.
وی با اشاره به محدودیتهای بانکی از سوی آمریکا در این کشور، خاطرنشان کرد: آمریکا به دلیل اینکه بیشتر درآمدهای عراق با دلار و حاصل از فروش نفت است، بر بازار این کشور سلطه دارد که با اعمال نفوذ در نظام بانکی عراق، محدودیتهایی را برای انتقال دلار ایجاد کرده است و بر اجرای آن اصرار دارد.
این فعال اقتصادی با اشاره به تغییرات مدیریتی و نظام بانکی در عراق، گفت: با این تغییرات اجرای قوانین تعدیل پیدا کرد و مجوزهایی برای دریافت بدهیها از این کشور صادر شد، البته به دنبال راهکارهای دیگری بودیم که شامل مبادله با دینار یا پولهای دیگر یا پرداخت با حواله از سوی عراق برای از کشورهای ثالث، میشود.
آل اسحاق با بیان اینکه اکنون از شرایط قبلی گذر کردیم، بیان کرد: تسهیلاتی بعد از مذاکرات دو کشور فراهم شده و در اوضاع مناسبتری قرار گرفتهایم، این روند را نهتنها در هم دریافت وجوه بلکه در رابطه با مشکلات مربوط با گمرک، استاندارد و حمل و نقل نیز شاهد هستیم.
مذاکرات برای راهاندازی راه آهن بصره- شلمچه
وی با اشاره به مذاکراتی مبنی بر راهاندازی راه آهن بصره- شلمچه، اظهار داشت: اگر این توافق عملیاتی شود، زمینه بزرگی برای ترانزیت کالا فراهم خواهد شد و توسعه روابط را برای دو کشور فراهم میکند.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به ایجاد دو شهرک صنعتی در مرزهای عراق ایران، گفت: این اقدام میتواند کمک بزرگی برای سرمایهگذاری مشترک، توسعه روابط و همکاریهای اقتصادی باشد و زمینه را برای حضور در پروژههای عراق فراهم میکند.
آل اسحاق افزود: ایجاد کمیسیون مشترک ایران و عراق زمینه مناسبتری برای توسعه فعالیتها و تسهیل در امور اقتصادی و تجاری را فراهم میکند و همین موضوع موجب بهبود در روابط دو کشور خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بازار عراق بعد از چین دومین بازار طرف معامله با ایران است، خاطرنشان کرد: ایران و عراق تجربه ۱۴ میلیارد دلار تجارت را با یکدیگر دارند و اکنون نیز ۱۰ میلیارد دلار از کل تجارت کشور سهم بسیار بالایی است و ۲۰ میلیارد دلار هدف تجاری دو کشور موضوع دور از انتظاری نیست.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با تاکید بر اینکه بازار عراق برای ایران بسیار آتیهدار است، گفت: در بخشهای صنعتی، تجاری، پیمانکاری، خدمات فنی و مهندسی صادرات کالا زمینههای همکاری دو کشور وجود دارد و میتواند توسعه روابط را در پی داشته باشد.
پیشبینی رشد تجارت ایران و عراق در سال ۱۴۰۲
آل اسحاق با بیان اینکه در صورت رفع مشکلات حمل و نقل میان دو کشور، ترانزیت برای واردات کالا را تسهیل میشود، تاکید کرد: عراق برای ایران بازار ارزشمندی است و کسانی در این حوزه با اقتضائات آشنا هستند و وارد تجارت با این کشور شدند، یکی از بهترین بازارهای عملیات اقتصادی و تجاری کشور را تجربه کردهاند؛ پیشبینی میشود در سال جدید شرایط بهتر نیز بشود.
ایران و عراق که به دلیل داشتن مرزی مشترک در تمام برهههای تاریخی روابط مساعدی را با یکدیگر تجربه کردهاند، همچنین این همجواری موجب شده تا از نظر تاریخی، فرهنگی و اجتماعی نیز قرابت بسیاری را تجربه کنند.
توافقات صورت گرفته و قراردادهای امضا شده میان ایران و عراق موجب میشود تا سال ۱۴۰۲ توسعه بیشتری در روابط اقتصادی دو کشور را باشیم و این را میتوان از دیدارها و تسهیلات فراهم شده، مشاهده کرد.
دو کشور بارها از سوی کشورهای غربی مورد تحریم قرار گرفتند و هر بار با همکاری یکدیگر توانستهاند از تنگناهای اقتصادی عبور کنند، به این ترتیب میتوان انتظار داشت که هیچکدام از موانع به وجود آمده، مشکلی در روابط و توسعه دو کشور ایجاد نخواهد کرد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0