تلاش البرز برای جداشدن از قعر جدول درمانی کشور

راضیه بحرالعلوم

تلاش البرز برای جداشدن از قعر جدول درمانی کشور

کمبود ۲۰۰۰ نخت بیمارستانی در البرز، این استان را به یکی از استانهای پر چالش در حوزه درمانی تبدیل کرده‌است. استان البرز با داشتن ۳ میلیون نفر جمعیت، یکی از محروم‌ترین استانهای کشور در حوزه بهداشت و درمان است.
کد خبر : 23198
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۹
تلاش البرز برای جداشدن از قعر جدول درمانی کشور

به گزارش کاتنا از کرج، در حالی که سرانه تخت بیمارستانی در کشور به ازای هر 1000 نفر 1.76 تخت است، استان البرز به عنوان سی‌ویکمین استان کشور و در همجواری با پایتخت به ازای هر 1000 نفر 1.11 تخت بیمارستانی دارد.

این میزان سرانه تخت بیمارستانی در البرز پایین‌ترین سرانه تخت بیمارستانی در کشور است.

به گفته مسئولان اگر دست‌وپای تمام استانها را ببندند و تمام اعتبارات ساخت بیمارستانهای کشور به استان البرز اختصاص یابد حدود 2000 تخت بیمارستانی برای این استان نیاز است تا به متوسط کشوری برسد.

این عقب‌ماندگی در وضعیت درمانی استان البرز در طول سالیان گذشته در حالی صورت گرفته است که پیش از دولت شهید رئیسی فقط 2000 تخت بیمارستانی در این استان وجود داشته است. در حالی که دولت شهید رئیسی 1500 تخت بیمارستانی به تصویب رسید که 700 تخت آن در حال حاضر مورد بهره برداری قرار می گیرد و 800 تخت آن نیز در آستانه افتتاح و بهره‌برداری است.

در مجموع استان البرز در حال حاضر با جمعیتی حدود 3 میلیون و 500 هزار نفر، حدود 3500 تخت بیمارستانی را بهره‌برداری کرده و یا در آستانه بهره‌برداری دارد.

این میزان سرانه درمانی در کشور که این استان را هم‌ردیف با استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی کرده، سبب شده است مردم البرز در حوزه درمانی با مشکلات بسیاری مواجه شوند.

بعد از تشکیل استان البرز، این استان در سه حوزه آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و سرانه‌های درمانی و پزشکی با مشکلات جدی مواجه شد. از این رو مدیران و مسئولان استان البرز تلاش داشتند با افزایش سرانه‌ها، بتوانند مشکلات این سه بخش را به حداقل کاهش دهند.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم، موضوع بهداشت و درمان به‌خصوص، موضوع افزایش تخت بیمارستانی در این استان در دستور کار دولت و استانداری البرز قرار گرفت. از این رو در دو سفری که رئیس‌جمهور به استان البرز داشت، موضوع تکمیل پروژه‌های بیمارستانی و درمانی در اولویت قرار گرفت، تا بلکه با افزایش و سرعت بالا، این استان بتواند با دریافت اعتبارات خاص در این، مشکل درمانی استان را به حداقل کاهش دهد.

شهرام صیادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به اقداماتی که در این مدت در حوزه درمانی صورت گرفته به خبرنگار تسنیم در کرج گفت: «تعداد تخت‌های بیمارستانی استان البرز قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم 2 هزار و 64 تخت در دو بخش دولتی و خصوصی بوده، که در این دولت تلاش شد تا 1500 تخت بیمارستانی به استان اضافه شود.»

وی افزود: «برای این منظور تمام تلاش مدیران استان، به‌خصوص استاندار، بر این بود که پروژه‌های درمانی و افزایش تخت‌های بیمارستانی در اولویت باشد و این موضوع یکی از مهم‌ترین مصوبات سفر در نظر گرفته شد.»

علیرضا عباسی نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی نیز که یکی از اولویت‌های کاری خود را پیگیری برای ارتقای سرانه بهداشت و درمان استان البرز می‌داند، در این خصوص به خبرنگار تسنیم در کرج، گفت: «استان البرز در حال حاضر پایین‌ترین سرانه تخت بیمارستانی در کشور را دارد. سرانه بهداشت و درمان استان‌های کم‌برخورداری همچون سیستان و بلوچستان و یا خراسان جنوبی با آن برابری می‌کند و این موضوع برای استانی که در کنار پایتخت قرار دارد، امری غیرقابل پذیرش است.»

مجتبی عبدالهی استاندار البرز نیز در این خصوص به خبرنگار کاتنا در کرج، گفت: «در حال حاضر استان البرز یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور در بخش بهداشت و درمان بوده و سرانه تخت بیمارستانی این استان به شدت با نیازهای مردم فاصله دارد.»

عبدالهی افزود: «طی این مدت 700 تخت بیمارستانی به مجموعه درمان استان اضافه شده و براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته 800 تخت آماده بهره‌برداری خواهد شد.»

وی ادامه داد: «این اقدامات دولت در حالی انجام شده که دولت با تنگناهای مالی بسیاری مواجه بوده و سطح درآمد پایین کشور، پاسخگوی هزینه‌ها نیست، اما توجه و نگاه ویژه‌ای که برای رفع مشکلات درمانی استان وجود داشته و دارد، سبب شد اعتبارات لازم در این خصوص به پروژه‌ها تزریق شود.»

با فعال شدن شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که با حضور رئیس‌جمهور در سمت ریاست جمهوری فعال شد، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های این دولت، توجه به حوزه سلامت به‌خصوص در مناطق محروم شد. دو هزار و 700 پروژه بهداشتی در دولت سیزدهم در سراسر کشور به بهره‌برداری رسید، تا این بخش در دولت سیزدهم جایگاهی ویژه داشته باشد.

استان البرز هم در این میان یکی از استان‌هایی بود که توانست در حوزه بهداشت و درمان اقدامات مؤثری انجام دهد. تلاش مجتبی عبدالهی استاندار البرز و سایر مدیران سبب شد تا استان البرز بتواند ساخت 1500 تخت بیمارستانی را در دستور کار قرار دهد.

به گفته استاندار البرز، کل تخت‌های بیمارستانی البرز دو هزار و 64 تخت بود که با پایان یافتن پروژه‌های در دست ساخت، هزار و 560 تخت جدید به مجموعه بهداشت و درمان البرز اضافه خواهد شد.

وی گفت: «یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در دولت سیزدهم انجام شد، در حوزه بهداشت و درمان بوده‌است که در این بخش چندین طرح بزرگ بیمارستانی را در استان پیگیری و به نتیجه رسانده‌است».

آنچه که استاندار به عنوان طرح‌های بزرگ بهداشت و درمان از آن سخن گفت، پیگیری تکمیل و افتتاح چند پروژه عمرانی مهم درمانی بیمارستانی در البرز است. یکی از مهم‌ترین این پروژه‌ها، بیمارستان شهید حاج قاسم سلیمانی فردیس با 260 تخت بیمارستانی است که در سفر دوم رئیس‌جمهور به البرز افتتاح و بهره‌برداری رسید.

این بیمارستان از جمله پروژه‌های نیمه‌کاره استان البرز بود که بیش از 20 سال از ساخت آن می‌گذشت و با پیگیری‌هایی که از سوی استاندار و سایر مسئولان البرز، به بهره‌برداری رسید. عملیات ساخت این بیمارستان در شهرستان 700 هزار نفری فردیس که از داشتن یک تخت بیمارستان دولتی محروم است، از حدود 20 سال پیش کلید خورد، اما در گذر این سال‌ها، به دلایل مختلف از جمله کمبود اعتبار و بروز برخی مشکلات فنی، این پروژه درمانی بارها متوقف شد.

با پیگیری‌های انجام شده، در دولت سیزدهم مساحت زمین بیمارستان فردیس از 17 هزار متر مربع به 27 هزار مترمربع افزایش یافته و زیربنای بیمارستان با مجموع طبقات آن به 21 هزار مترمربع رسید. این بیمارستان شامل پنج طبقه در قالب سه بلوک و به صورت عمومی (جنرال) ساخته شده است.

یکی دیگر از پروژه‌های مهم بیمارستانی در شهرستان فردیس بهره‌برداری کامل از بیمارستان به آفرین بود. این بیمارستان نیز که یکی دیگر از پروژه‌های نیمه‌کاره بهداشت و درمان استان محسوب می‌شد، تکمیل و به بهره‌برداری رسید.

یکی دیگر از مناطق پرجمعیت و پرتراکم استان که از کمبود شدید مراکز درمانی رنج می‌برد، شهر کمالشهر در غرب استان است. بیمارستان کمالشهر نیز از جمله پروژه‌هایی بود که ثمره بهره‌برداری آن به دولت سیزدهم رسید.

این بیمارستان که تا پیش از سفر اول رئیس‌جمهور تنها 20 درصد پیشرفت کرده بود، و عملاً ساخت آن رها شده و مغفول بود، با نگاه ویژه دولت سیزدهم احیا و در سفر دوم رئیس‌جمهور نیز پس از بازدیدی که رئیس‌جمهور از این مرکز داشت، به 70 درصد پیشرفت فیزیکی رسید.

در صورت تکمیل و بهره‌برداری از این بیمارستان، بخش عمده‌ای از ساکنان غرب استان البرز می‌توانند از امکانات این بیمارستان بهره‌مند شوند.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در حال حاضر 5 بیمارستان در استان البرز در حال ساخت است که 3 بیمارستان توسط بخش خصوصی و دو بیمارستان توسط بخش دولتی در حال ساخت می باشد.

هم‌اکنون استان البرز دارای 17 بیمارستان فعال با 3500 تخت (با احتساب بهره‌برداری از 800 تخت در روزهای آینده) است که با توجه به آماده‌سازی بیش از 1500 تخت بیمارستانی به رقمی بالغ بر 3500 تخت خواهد رسید که به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، این استان ممکن است به ردیف 26 جدول سرانه های درمانی در کشور برسد.

برچسب ها : ، ، ، ، ، ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شعار سال 1403 کاریابی دیجیکار
تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

پیشخوان روزنامه های امروز