پزشکیان در نخستین نشست خبری با خبرنگاران داخلی و خارجی:

مهدیه بحرالعلوم

تمام تلاش ما این بوده که بر محور وفاق کار را به پیش ببریم

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تلاش کرده‌ایم کار را بر مبنای عمل به شعار وفاق قرار دهیم، گفت: با این نگاه کار نکردیم که یک جناح و دسته‌ای سر کار بیاید، بلکه دنبال افرادی بوده‌ایم که تجربه و سابقه‌ای داشته و کار‌های اثرگذاری در سابقه خود داشته‌اند.
کد خبر : 21203
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۲
تمام تلاش ما این بوده که بر محور وفاق کار را به پیش ببریم

به گزارش پایگاه خبری «کار،تلاش و تولید»مسعود پزشکیان بعد از ظهر امروز دوشنبه در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی، با اشاره به تقارن برگزاری این نشست با آغاز هفته وحدت تصرح کرد: وحدت و وفاق اصل و اساس آن چیزی است که ما به دنبالش هستیم و از این جهت این تقارن و همزمانی را به فال نیک می‌گیریم.

رئیس جمهور احقاق حقوق همه مردم ایران فارغ از نژاد، قومیت، مذهب و اعتقاد را از جمله رویکرد‌های اصلی دولت چهاردهم عنوان کرد و افزود: آنچنان که بار‌ها در مناظرات تلویزیونی و سخنرانی‌های مختلف عنوان کرده‌ام، باور و اعتقاد من این است که همه کسانی که در این کشور زندگی می‌کنند براساس توانمندی‌های خود و مستقل از جناح‌بندی‌های سیاسی، مذهبی، قومی و نژادی، حق دارند و باید در جایگاهی قرار بگیرند که حق‌شان است.

پزشکیان ضمن یادآوری شیوه عمل پیامبر اسلام (ص) در هنگام ورود به مدینه و نیز فتح مکه اظهار داشت‌: در دوره‌ای که قبایل با یکدگیر در حال جنگ و خونریزی بودند و گا‌ها اختلافات و نزاع‌ها تا ده‌ها سال طول می‌کشید، رسول خدا وقتی به مدینه رسیدند اولین کاری که انجام دادند این بود که میان همین قبایل پیمان برادری ایجاد کرد و پس از فتح مکه نیز فرمود که نه مومنین بلکه مسلمانان و حتی کسانی که تسلیم شده بودند و معلوم نبود تا چه میزان ایمان آورده‌اند، با هم برادر و ید واحده هستند و باز فرمودند که انسان‌ها مانند دندان‌های یک شانه‌اند، هیچ عربی بر عجمی، هیچ سیاهی بر سرخ و سفیدی برتری ندارد، مگر در تقوا.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه تقوا در ادبیات اعتقادی یعنی حرکت بدون خطا که در اقتصاد یک معنا می‌دهد و در پزشکی و مدیریت معنای دیگری دارد، گفت: این کلیت نگاه ماست و مبنای کار را بر عمل به شعار وحدت، انسجام و وفاق قرار داده‌ایم. البته همین حالا هم اگر کسی دقیق نگاه کند، جای نقد به عملکرد ما وجود دارد، اما تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا بر محور وفاق جلو بیاییم. با این نگاه کار نکردیم که یک جناح و دسته‌ای سر کار بیاید، بلکه دنبال افرادی بوده‌ایم که تجربه و سابقه‌ای داشته و کار‌های اثرگذاری در سابقه خود داشته‌اند.

پزشکیان خاطرنشان کرد: جانب یک جناح و دسته را نگرفتیم، بلکه تلاش کردیم تیمی توانمند درست کنیم. لازم است از همکاری مجلس و کمک‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی هم نهایت قدردانی را داشته باشم که به تشکیل دولتی که امروز داریم، یاری کرده‌اند. همه توان خود را به کار می‌گیریم که در همین چارچوب و مسیر کار را ادامه دهیم، این به معنای آن نیست که بدون اشتباه پیش خواهیم رفت، بلکه به این معنی است که تلاش می‌کنیم این نگاه را نهادینه و اجرایی کنیم.

رئیس جمهور در ادامه در به سوال خبرنگار فارس مبنی بر موانع استفاده از تجربه کشور‌های اروپایی در برداشتن مرز‌ها با همسایگان گفت‌: این تصور همواره در ذهن بنده بود که چرا رفتار ما مسلمانان با یکدیگر نباید به گونه‌ای باشد که دیگران حسرت ما را بخوردند؟ مگر رسول خدا (ص) نفرمود که همه شما مسلمانان و نه فقط مومنان با یکدیگر برادرید؟ چرا کشور‌های اسلامی باید با هم مرز داشته باشند؟ آنها حکومت و اقتدار خود را دارند و ما هم حکومت و اقتدار خود را داریم ولی چرا نباید کسانی که در پاکستان، افغانستان، قزاقستان و ایران هستند، به راحتی سوار قطار شده و به نجف، مدینه، مکه و استانبول بروند؟

پزشکیان در ادامه تسهیل در تردد و رفت و آمد میان مسلمانان کشور‌های اسلامی را موجب ارتقای امنیت و توسعه اقتصاد و فرهنگ جهان اسلام دانست و افزود: در صورت تحقق این مهم، ما تبدیل به جمعیتی خواهیم شد که نگاه و زبان مشترک با یکدیگر داریم و قدرت و ید واحده‌ای در مقابل کسانی که بخواهند علیه ما اقدامی کنند، شکل خواهیم داد. باید جنگ و دعوا و طمع نسبت به یکدیگر را کنار بگذاریم و دست به دست هم دهیم و مشکلات را حل کنیم.

رئیس جمهور همچنین درباره سه اولویت دولت چهاردهم در سیاست داخلی برای بهبود وضعیت معیشت مردم، گام اول را حل اختلافات و مشکلات داخلی و ایجاد اعتماد و اطمینان برای سرمایه‌گذاران، نخبگان و تولید کنندگان عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم مساله FATF و برجام و هرگونه ارتباط با دنیا را حل کنیم، اشتغال و سرمایه گذاری در کشور به وجود بیاید، نه تنها می‌توانیم معضلات را حل کنیم، بلکه می‌توانیم کشور را به چشم‌انداز‌های ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری برسانیم.

پزشکیان تاکید کرد‌: در این راستا اولویت اول ما پیدا کردن نگاه و زبان مشترک است؛ دوم باید این نگاه و زبان مشترک باید در چشم‌اندازها، سیاست‌ها و برنامه‌ها ظهور و بروز یابد و و سوم عملیاتی کردن و طراحی کردن سیستم برای اجرا خواهد بود که روز گذشته تدوین چنین برنامه‌ای را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کردیم.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه براساس نظر کارشناسان رفع ناترازی‌های بودجه‌ای، بانکی و انرژی، بدون سرمایه‌گذاری خارجی و رفع تحریم‌ها و مسئله FATF حل نخواهد شد، برنامه دولت چهاردهم در این زمینه چیست؟ تصریح کرد‌: ما چاره‌ای نداریم جز اینکه موضوع FATF را حل کنیم که بنده در این رابطه نامه‌ای به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهم نوشت، در رابطه با مسائل خارجی نیز تلاش می‌کنیم ارتباطات‌مان را ابتدا و با اولویت کشور‌های همسایه بهبود ببخشیم، این سفری که به عراق و اقلیم کردستان داشتیم نیز بر مبنای این نگاه بود و قرار شد یکسری برنامه‌های راهبردی با آنها به امضا و اجرا برسانیم، مشابه همین کار را نیز می‌توانیم با پاکستان و ترکمنستان و آذربایجان و ترکیه انجام دهیم.

پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار CCTV چین درباره اینکه چین و ایران دارای روابط دوستانه بوده، در روابط سیاسی و اقتصادی از هم حمایت می‌کنند و هر دو عضو سازمان شانگهای و بریکس هستند، آینده روابط ایران و چین را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ تصریح کرد: با چین تا حالا ارتباط خوبی داشتیم. بیشتر ارتباطات ما با چین و روسیه و کشور‌های همسایه است. کاری که چین در خصوص میانجیگری بین ایران و عربستان سعودی برای حل اختلافات انجام داد، یک گام مثبت برای تقویت روابط منطقه‌ای بود. موافقتنامه مشترک ۲۵ ساله بین ایران و چین نیز یکی از مسائلی است که باید روی آن متمرکز شویم تا اجرایی شود.

رئیس جمهور افزود: به عنوان رئیس جمهور مصمم هستم آنچه را نوشته شده و قرار بود اجرایی شود، عملیاتی کنیم. راه‌های ارتباطی بین کشور‌های منطقه شکل گرفته و می‌تواند هدف چین در دسترسی به بازار ما و ارتباط ما با چین را تکمیل کند. ما می‌خواهیم شاهراه‌هایی را ایجاد کنیم که در جاده ابریشم بود. شراکت ما با چین کاملاً همراه و استراتژیک خواهد بود و آن را تقویت خواهیم کرد. تلاش می‌کنیم آنچه نوشته شده را عملیاتی کنیم و همکاری‌ها افزایش پیدا کند.

پزشکیان در پاسخ به سوال خبرگزاری ایرنا مبنی بر اینکه برنامه دولت برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم و حل مشکل ناترازی‌ها چیست؟ اظهار داشت: در زمینه رونق تولید قدم اول آزاد کردن و ایجاد بستر مناسب برای تولیدکنندگان داخلی است. اکثر آنان گلایه دارند که، چون FATF نیست، مشکل دارند و در نظر داریم که این مشکلات را حل کنیم تا ارتباطات با دنیا هم تسهیل شود. بدون برنامه‌ریزی، حل مشکلات کشور امکان‌ناپذیر است.

رئیس جمهور گفت: ادامه روند ناترازی فعلی در برق و گاز و بنزین، وضعیت را روز به روز بدتر می‌کند. باید ناترازی‌ها را حل کنیم و نباید بگوییم که اگر در اینجا به ناترازی دست بزنیم، صدا بلند می‌شود. در این زمینه رسانه‌ها باید به ما کمک کنند و ایده دهند تا بتوانیم مشکلات را حل کنیم.

پزشکیان در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه هم‌میهن مبنی بر اینکه میانگین سنی وزراتخانه‌ها بالاست، آیا از نیرو‌های جوان در بقیه مناصب دولتی استفاده خواهید کرد؟ اظهار داشت: حرفتان کاملاً درست است. میانگین سن وزرا را ۵۵ سال تعیین کردیم، اما خب ۲۰ تیم سوابق را بررسی کردند و بیش از ۱۰ هزار ساعت کار کردند تا در نهایت برخی افراد انتخاب شدند. در ارزیابی‌ها همین میانگین سنی به دست آمد که شما بیان کردید. بی‌ثباتی در مدیریت و عمر پایین مدیران دولتی در این مسیر مشکل ایجاد کرده است. وقتی مدیران پله پله بالا نمی‌آیند وضعیت همین است که امروز به آن مبتلا شده‌ایم.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: کاری که از این پس انجام می‌دهیم این است که وزرا و روسای دستگاه‌ها باید حتما نخبگان و جوانان را در کنار خودشان داشته باشند، تا طی این مدت در کنار معاونان دستگاه‌ها تجربه کسب کنند. در عین حال با انتصاب جوانان، سعی در آموزش مهارت، اجرا و سلسله مراتب اداری داریم.

پزشکیان با بیان اینکه برای سازمان اداری و استخدامی دنبال فردی هستیم که مفاهیم مدیریت عملکرد نیروی انسانی را بداند، گفت: صرف اینکه یکی رئیس شود و پست سازمانی بدهیم، نتیجه‌ای ندارد؛ هر نیروی انسانی احتمال اشتباه دارد، اما وظیفه آن مسئول، تربیت و ارتقای نیروی انسانی است، نه اینکه اگر اشتباه کرد، او را کنار بگذاریم و فرد دیگری را جانشین کنم و همین روند دوباره تکرار شود. در ۴۵ سال گذشته نیروی انسانی آورده‌ایم و این اتفاق تکرار شده و نتیجه‌اش این شده که وقتی به پرونده نگاه می‌کنیم، نیرو نمی‌بینیم. البته قول می‌دهیم حتما از جوانان، خواهران، مذاهب و قومیت‌ها براساس شایستگی در مدیریت‌ها استفاده کنیم.

رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره مبنی بر اینکه دیروز شاهد بودیم انصارالله یمن موشک هایپرسونیک به اسرائیل پرتاب کرد که ظاهرا به هدف اصابت کرده است، سیاسیون می‌گویند ایران موشک هایپرسونیک به انصارالله یمن داده یا تکنولوژی آن را به آنها انتقال داده است، آیا واقعا ایران موشک هایپرسونیک به یمن داده است؟ گفت: در حال حاضر رفتن نیروی انسانی به یمن با یک هفته تاخیر صورت می‌گیرد، یعنی یک انسان به راحتی نمی‌تواند به یمن برود، حال چگونه یک موشک از ایران به یمن رفته و اینها ندیده‌اند. اصلا چنین چیزی نیست. ما اصلا از این موشک در ایران نداریم. اینکه یمنی‌ها توان پیدا کردند تا این موشک را داشته باشند، کار یک روز و یک هفته و یک سال نیست. علم و مهارت در طی زمان به دست می‌آید.

پزشکیان افزود: به دست آوردن این تکنولوژی در طول یک سال جنگ غیرممکن است، اما ما با هم هماهنگ هستیم و به هم کمک می‌کنیم. صهیونیست‌ها در حال نسل‌کشی بوده و زن و بچه‌ها را می‌کشد و ما نسبت به آن اعتراض داریم. دنیا ایستاده و در مقابل دیدگان دنیا آنجا نسل‌کشی شده و هیچ کس جلوی آنها را نمی‌گیرد. آمریکا و اروپا نیز به رژیم صهیونیستی هم موشک و بمب می‌دهند، هم از او دفاع می‌کنند. اگر اینها نسبت به رژیم صهیونیستی و امنیت آن نگران هستند چرا نسبت به مردم بی‌گناه که ترور می‌شوند، نگران نیستند.

رئیس جمهور تاکید کرد: مدعیان حقوق بشر و دنیای متمدن نباید اجازه دهند، یک عده با قدرت خود اینگونه مردم بی‌گناه را بمباران کرده و بعد بگویند ایران به آنها موشک داده است. اینها خودشان می‌دانند که ایران نمی‌توان موشک هایپرسونیک به یمن ارسال کند. ما از آن نوع موشک اصلا در ایران نداریم.

پزشکیان با اشاره به اینکه ما ماهواره به آسمان می‌فرستیم، قدرت موشکی داریم، اما اینکه ما به آنها موشک دهیم، اینگونه نیست، اظهار داشت: آنها تکنولوژی دارند و خودشان تولید می‌کنند. اینکه ما با هم ارتباط داریم، درست است؛ ما با هم در یک نگاه هستیم. آنها قوانین بین‌المللی را خودشان رعایت کنند، کجای قوانین بین‌المللی اجازه داده زن و کودک را کشته و بیمارستان را بمباران کنند، آیا اینها انسان هستند!

پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو درباره ایده مطرح شده از سوی رئیس جمهور درباره انتقال پایتخت، موانع پیش روی این ایده و راه حل دولت برای آن گفت‌: آنچه که بنده گفتم یک نگاه مبنی بر ایجاد تعادل بین منابع و مصارف است، به این معنا که اگر ما منابع را درنظر نگیریم و مصرف را بالا ببریم قطعاً روزی نابود خواهیم شد، بنابراین باید بین داشته‌ها و نیاز‌های خود تعادل ایجاد کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به معضلات گریبان‌گیر تهران از جمله فرونشست زمین و کاهش شدید ذخایر آبی گفت‌: متأسفانه بدون توجه به منابع و مصارف در حال توسعه دادن پایتخت هستیم که از نظر علمی ادامه این روند غیرممکن است و باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

پزشکیان با تأکید بر تلاش برای ایجاد توسعه در مناطقی که امکانات توسعه در آن وجود دارد تصریح کرد‌: اگر دنیا را بنگریم درخواهیم یافت که اکثر شهر‌های بزرگ و صنعتی کنار دریا هستند. ایران ظرفیت بزرگی مانند خلیج‌فارس دارد که بسیاری از کشور‌ها حسرت داشتن ۱۰ کیلومتر آن را می‌خورند، اما متأسفانه از این ظرفیت استفاده نکردیم و کل کشور را می‌خواهیم در تهران توسعه دهیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید تمرکز را از مرکز هدایت کنیم به سمت جا‌هایی که امکان ماندن است برای ادامه زندگی باید بین محیط زندگی و مصارف خود تعادل به وجود آوریم افزود: این کار هم کاری نیست که من بگویم امروز می‌خواهم پایتخت را انتقال دهم بلکه نیت بنده این بود که بگویم این روند غیرقابل ادامه است. مثل خیلی ناترازی‌هایی که ایجاد می‌کنیم و هر روز در آن غرق می‌شویم. بالاخره یک روز باید فکر کنیم که چه کاری برای این وضعیت می‌خواهیم انجام دهیم. نباید خیلی دیر شود. آن روز باید زمانی باشد که همه چیز را خراب نکرده باشیم که غیرقابل برگشت باشد. در نتیجه برنامه‌ای که باید به آن فکر کنیم ایجاد تعادل بین منابع و مصارف و هماهنگی بین طبیعت و زندگی است.

پزشکیان در ادامه گفت‌: اکثر کارخانه‌هایی که اطراف تهران هستند مواد اولیه محصولات خود را از بنادر خلیج‌فارس وارد می‌کنند، سپس محصول تولید شده را دوباره به جنوب می‌فرستند که صادرکنند. به همین سبب قیمت تمام شده افزایش پیدا می‌کند و اینها از مسائل بدیهی است.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت نقش فرهنگ‌ساز رسانه‌ها در کمک به دولت برای پیشبرد امور گفت‌: ما با این وضعیت هدررفت انرژی و ذخایر به سمت فروپاشی حرکت می‌کنیم. برای برون‌رفت از این وضعیت راه وجود دارد رسانه‌ها می‌توانند با فرهنگ‌سازی به این امر کمک کنند. رسانه کارش تثبیت بی‌ثباتی نیست بلکه کارش آگاهی رساندن است و بنده از رسانه‌ها می‌خواهم در این امر به دولت کمک کنند. وظیفه رسانه هدایت انسان‌ها و حاکمیت به سمت ثبات و ماندگاری است.

پزشکیان در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه کیهان مبنی بر اینکه حضور افراد زاویه‌دار با مبانی انقلاب و نظام در پست‌های کلیدی می‌تواند موقعیت دولت را با خطر جدی روبرو کند و رهبر انقلاب نیز نسبت به به‌کارگیری چنین افرادی هشدار داده‌اند، آیا از این انتصاب‌ها باخبر هستید؟ گفت: ممکن است درباره یک موضوعی یک گروهی در یک سطحی اعتراضی کرده باشند و شما نیز در سطح دیگری اعتراض دیگری داشته باشید، شما تصور می‌کنید حق با شماست و طرف مقابل تصور می‌کند حق با آنهاست، همانطور که در ابتدا عرض کردم در صدر اسلام وقتی دو قبیله همدیگر را می‌کشتند، رسول خدا آنها را به برادری دعوت کرد، ما که همدیگر را نکشتیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: نگاه ما این است که چشم‌اندازی که مقام معظم رهبری تعریف و سیاست‌هایی که ابلاغ کرده‌اند و برنامه‌هایی که وجود دارد، همه در آن چهارچوب عمل کنیم، براساس نگاهی که شما دارید، شاید بگویید حق با شما است، اما این فرد توانمند است و می‌خواهد کمک کند، آیا باید بگوییم که تو کنار بمان، چون در گذشته چنین موضعی داشتی؟ پس چطور می‌خواهیم وحدت کنیم و چطور می‌خواهیم وفاق داشته باشیم؟ اگر وفاق معنایش این است کسی را پیدا کنیم که هیچ گناهی نداشته باشد و هیچ اشتباهی نکرده باشد، نمی‌توانیم، اصلاً امکان ندارد و پیدا نمی‌کنید.

پزشکیان با بیان اینکه هر انسانی ممکن است اشتباه کند و قرار نیست به خاطر اشتباه آدم‌ها را کنار بگذاریم، افزود: اگر می‌خواهیم وفاق ایجاد کنیم، یعنی باید بپذیریم که عیب‌هایی داشتیم و این عیب‌ها را نادیده می‌گیریم و کنار هم می‌آییم و براساس چهارچوب قانون و رهنمود‌های مقام معظم رهبری عمل خواهیم کرد. اگر خلاف آن سیاست‌ها عمل کردند، ما برخورد کنیم، نه اینکه بگوییم تو در گذشته فلان اشتباه را کردی چرا آمده‌ای؟

رئیس جمهور در ادامه با طرح این پرسش که می‌دانید که صلاحیت بنده را برای نمایندگی در مجلس رد کردند؟ تصریح کرد: به بنده جرم عدم التزام به اسلام و جمهوری اسلامی نسبت داده بودند در حالی که تمام التزامات عملی به نظام جمهوری اسلامی را دارم، در تمام زندگی خود یادم نمی‌آید که حتی یک روز مرخصی رفته باشم، به قدری مشغله داشتم که حتی خانواده‌ام را برای زیارت به مشهد هم نمی‌توانستم ببرم، یا جبهه بودیم یا درس می‌خواندیم و یا درحال مبارزات سیاسی بودیم.

پزشکیان تأکید کرد: چه کسی گفته است که حق با این طرف است یا آن طرف؟، ما باید کوتاه بیاییم و زیر پرچم اعتقاد به اسلام و رهنمود‌های مقام معظم رهبری چارچوب‌ها را بپذیریم و به آن عمل کنیم، عیب هم را نگوییم، سعی کنیم نقاط مشترکی که داریم را برجسته کنیم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار المیادین درباره سیاست همگرایی جمهوری اسلامی ایران با کشور‌های همسایه از جمله عربستان، احتمال سفر رئیس جمهور به این کشور و آثار این روابط بر قضیه فلسطین گفت: باور و اعتقادم این است که ما با یکدیگر برادر هستیم، چرا نباید با یکدیگر رفت و آمد داشته باشیم؟ چرا باید با یکدیگر اختلاف داشته باشیم؟

پزشکیان با تاکید بر اینکه از هر حرکتی که بتواند ما را به یکدیگر نزدیک کند شخصاً استقبال می‌کنم افزود: تلاش خواهیم کرد که اخوت و برادری را همانگونه که رسول خدا توصیه فرمودند و در قرآن نیز به آن اشاره شده را محقق کنیم.

رئیس جمهو با اشاره به وصیت حضرت علی علیه‌السلام مبنی بر اینکه هر اختلافی را که بتوانیم بین مسلمان حل کنیم ثواب و ارزش آن از سال‌ها نماز و روزه بیشتر است، تصریح کرد‌: براساس همین باور تلاش خواهیم کرد که با عربستان سعودی، مصر اردن و همه کشور‌های اسلامی ارتباطمان را تقویت کنیم، در گفتگوی تلفنی که با ولیعهد عربستان داشتم نیز از ایشان دعوت کردم که ایران تشریف بیاورندو با یکدیگر دیداری داشته باشیم.

پزشکیان عنوان کرد: تلاش می‌کنیم حلقه اتحاد و مسلمانی را توسعه دهیم، وحدت ما مسلمانان به اسرائیل متجاوز می‌فهماند که حق ندارد کودکان و زنان و بیماران مظلوم را بمباران کند.

پزشکیان در پاسخ به پرسش پایگاه خبری جماران درباره گرانی نان و تأثیر آن بر زندگی اقشار فرودست جامعه اظهار داشت: ما در تمام حرف‌هایمان گفته‌ایم نگاه ما به کسانی است که مشکل معیشت دارند و گفته‌ایم که نباید معیشت مردم به مشکل بر بخورد. در این زمینه از ابتدای دولت تلاش کردیم مشکلات مردم و اصناف را حل کنیم که پرداخت بدهی گندمکاران، مطالبات پرستاران و نظایر آن از جمله مواردی است که تاکنون در حل کردن آنها گام برداشتیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: باید ناترازی و بی‌عدالتی را رفع کنیم، اگر این اتفاق رخ ندهد اقشار ضعیف، روز به روز فقیرتر خواهند شد و برای اینکه این اتفاق رخ ندهد، در دولت و به ویژه در کمیسیون اقتصادی برنامه‌ریزی و تلاش می‌کنیم که خوراک و معیشت مردم به مشکلی نخورد.

پزشکیان در پاسخ به سؤال خبرنگار پایگاه خبری انصاف نیوز درباره اینکه ابرپروژه مورد نظر رئیس جمهور چیست؟ گفت: ابرپروژه‌های مورد نظرم یکی نرم‌افزاری و دیگری سخت‌افزاری است. آنکه نرم افزاری است، به وحدت و انسجام و وفاق ملی و ایجاد امید و مشارکت و دوباره به صحنه آوردن مردم بر می‌گردد تا جو ناامیدی که مردم تصور می‌کردند، مملکت برای عده‌ای خاص است و بقیه اگر خوششان نیامد، بلند شوند، بروند، از این حالت خارج شوند.

رئیس جمهور با بیان اینکه مملکت برای همه است، اظهار داشت: اینگونه نیست که تصور کنیم عقل کل ما هستیم و بقیه اگر خوششان نیامد، نباشند؛ البته این چیزی است که حل کردنش به این راحتی نیست و بحث‌های نرم افزاری از سخت افزاری پیچیده‌تر است؛ تغییرات نرم افزاری باید خود را در اندیشه و رفتار نشان دهد و تغییر رفتار‌ها بعضا به دهه‌ها زمان نیاز دارد.

پزشکیان با بیان این مطلب که برای من خیلی مهم است، این باور را در مردم ایجاد کنیم که ما با آنهاییم و مردم باید به ما کمک کنند که مملکت را درست کنیم، تصریح کرد: این یکی از بزرگترین دغدغه‌های ماست و دغدغه‌هایی که دوستان ما می‌گویند چرا فلان فرد را در فلان سِمت گذاشته‌ای، باید بگویم همه اشتباه می‌کنیم و معصوم نیستیم، اما هنر این است که عیب‌های هم را اصلاح و نقاط قوت را تقویت کنیم.

رئیس جمهور در ادامه درباره رانت، فساد، رشوه، زمین خواری و قاچاق گفت: عده‌ای را مسئول بررسی کرده‌ایم و در روز‌های آینده هم در این خصوص جلسه داریم. البته وقتی نایب رئیس مجلس بودم، این مباحث را پیگیری می‌کردم.

پزشکیان افزود: اگر بتوانیم کد ملی، کد پستی و کد زمین و ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم را به هم وصل کنیم، هیچ کس نمی‌تواند به راحتی جنسی را قاچاق کند یا نمی‌تواند به راحتی رشوه بگیرد یا در حساب خویشاوندانش واریز کند. چون سیستم کاملا یکپارچه است و امکان تخلف وجود ندارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه مردم از آن گلایه دارند، رانت‌ها، رشوه‌ها و دزدی‌هاست که اگر حل شود، آرامش در مردم ایجاد و ثبات فکری و امنیتی نیز در جامعه ایجاد می‌شود، اظهار داشت: بر همین اساس به دنبال ایجاد شاهراه‌ها هستیم و اگر بتوانیم زیرساخت‌های حمل و نقلی را چنان ایجاد کنیم که به هم متصل شوند و ناترازی‌ها را اصلاح کنیم، «شق القمر» کرده‌ایم.

پزشکیان در پاسخ به سوال خبرنگار آناتولی درباره گسترش ارتباطات با ترکیه و کشور‌های اسلامی گفت: ترکیه کشور دوست و برادر ماست و می‌شود گفت قوم و خویش هستیم. باور و فرهنگ و اعتقادات ما درهم تنیده است و انگیزه و خواست ماست که سرمایه‌گذاری مشترک با ترکیه داشته باشیم.

رئیس‌جمهور افزود: می‌توانیم مسیری درست کنیم که ایرانیان راحت به ترکیه بیایند و شما نیز راحت به ایران، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان بروید. حتما به ترکیه خواهم رفت و دعوت خواهیم کرد که مقامات و سرمایه‌گذاران و دانشگاهیان ترکیه به ایران بیایند.

رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ایسنا درباره برنامه دولت برای احیای کرسی‌های آزاداندیشی مورد تأکید رهبر انقلاب و همچنین حمایت از تشکل‌های دانشجویی در پرداختن به مسائل جاری کشور گفت‌: پیام مقام معظم رهبری در این رابطه و توصیه‌های مکرر ایشان درباره جهاد تبیین از مدت‌ها قبل بوده، اما متأسفانه اجرایی نشده است، بنده در مناظره‌ها اعلام کردم که کرسی آزاداندیشی به این معنا نیست که اگر حرفی را مخالف نظر یک کسی گفتم من را ضدانقلاب خطاب کنند، از دانشگاه اخراج بشوم یا از پست و شغلم بیرون کنند.

پزشکیان تصریح کرد‌: اینکه می‌گوییم باید ذهنمان را باز کنیم تا بتوانیم در کنار هم قرار بگیریم، از همین‌جا نشأت می‌گیرد، دستور خداوند است که حرف‌ها را بشنوید و از حرفی تبعیت کنید که بهتر است؛ نه اینکه تنها روی حرف خود پافشاری کنیم و دیگران حق حرف زدن نداشته باشند که اگر اینگونه باشد گفتگو امکان‌پذیر نخواهد بود.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه دولت از برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب حمایت و پشتیبانی خواهد کرد، افزود: دولت وفاق ملی از آزاداندیشی حمایت خواهد کرد، با اینکه هر کسی نقدی بکند و فردا برایش پرونده درست کنند مخالفیم و جلوی پرونده‌سازی را خواهیم گرفت.

پزشکیان با بیان اینکه در یک جلسه‌ای گفتم مشکل دانشجویان اخراجی را بررسی و مرتفع کنید تا به دانشگاه برگردند، اما صداو سیما با حضور عده‌ای برنامه‌ای گذاشت تا بگوید این دانشجویان توطئه‌گر هستند، گفت: مفهوم حرف بنده این نیست که توطئه برگردد، توطئه‌گر را بدهید قوه قضاییه محاکمه کند ولی اگر کسی صرفاً حرفی گفته و نظری داده چرا او را به این دلیل اخراج می‌کنید؟ جوابش را بدهید. اگر بلد نیستید جوابش را بدهید طرف را بیرون نکنید و بروید خودتان را اصلاح کنید. ما مشکلمان این است وقتی نمی‌توانیم جواب طرف را بدهیم به او انگ و برچسب می‌چسبانیم.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بار‌ها و بار‌ها تاکید فرمودند که کرسی آزاداندیشی بگذارید؛ با زور، دعوا، بیرون کردن، اخراج کردن و تبعید کردن مملکت درست نمی‌شود، تصریح کرد: مملکت با گفتگو و شنیدن حرف درست اصلاح می‌شود وگرنه ما نگفتیم یک آدم خائن و جاسوس را در دانشگاه بیاورید.

رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار جام‌جم درباره طرح عدالت آموزشی به عنوان یکی از مهمترین شاخص‌های عدالت‌خواهی و برنامه دولت چهاردهم برای ایجاد توازن بین ظرفیت‌ها امکانات میان مدارس دولتی و غیردولتی و ارتقا ظرفیت‌های آموزشی مدارس دولتی، گفت‌: در اولین جلسه‌ای که با شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتم اولین مباحثی که مطرح شد پیرامون اصلاح و عدالت آموزشی بود، چرا که برای ما قابل‌قبول نیست که کسانی که در مناطق محروم هستند، نتوانند به دانشگاه آیند و رشد کنند، بعد افرادی با پول و امکانات ویژه بتوانند تمام کرسی‌ها را اشغال کنند.

رئیس‌جمهور از هماهنگی با برخی نهاد‌های دولتی و حاکمیتی از جمله قرارگاه خاتم، بنیاد مستضعفان، سازمان برنامه‌وبودجه برای احداث مدرسه در مناطق فاقد محیط‌های آموزشی در طی یکسال خبر داد و با تأکید بر ضرورت اصلاح روش‌ها در آموزش و پرورش، گفت: باید در مرحله اول از نظر نرم‌افزار نگاه را اصلاح و در مرحله بعد محیط و تجهیزات را اصلاح کنیم. در مرحله سوم روش آموزشی را به معلمان تعلیم دهیم، در آموزش و پرورش باید در مورد روش‌ها و نوع آموزش و نحوه این‌که چگونه آموزش دهیم باید بحث کنیم.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شعار سال 1403 کاریابی دیجیکار
تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

پیشخوان روزنامه های امروز