حضرت آیت الله خامنهای:
مهدیه بحرالعلوم
رعایت اخلاق در انتخابات ریاست جمهوری تحسین برانگیز بود
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: انتخابات با آرامش، سلامت، رقابت، برخورد اخلاقی رقبا و رئیس جمهور منتخب برگزار شد که این برخورد اخلاقی تحسین برانگیز بود.
کد خبر : 19788
تاریخ انتشار : یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱
به گزارش پایگاه خبری «کار،تلاش و تولید» و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حضرت آیت الله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری مسعود پزشکیان گفتند: روز و مراسم تنفیذ آخرین برگ از کتاب قطور و پرمضمونی است که ملت عزیز ایران و دست اندرکاران به وسیله این انتخابات پرانگیزه تدوین کردند و در قفسه افتخارات کشور ماندگار کردند.
ایشان افزودند: خدا را شاکریم که انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم با وجود فضای اندوه عمومی ناشی از فقدان رئیس جمهور شهید، مرحوم آقای رئیسی، به بهترین وجه و با آرامش، سلامت، رقابت، برخورد اخلاقی رقبا و رئیس جمهور منتخب پس از انتخابات برگزار شد؛ این برخورد اخلاقی تحسین برانگیز بود.
آیت الله خامنهای فرمودند: این آزمون مهمی برای کشور بود که با موفقیت انجام شد و نتیجه شیرین آن را ان شاء الله ملت عزیز خواهند چشید.
ایشان تأکید کردند: نقش مهم آقای مخبر سرپرست ریاست جمهوری و هیئت دولت را در مدیریت امور کشور در حدود دو ماه گذشته را یادآوری میکنم و از آنها تشکر میکنم که نقش مهمی را ایفا کردند و به فضل الهی توانستند کشور را در وضعیت آرامش و با روحیه عمومی خوب مردم، به انتخابات برسانند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: بحمدالله یک مردم سالاری آمیخته با رقابت و سلامت در کشور داریم. این مردم سالاری، ارزان و آسان به دست نیامده و نتیجه قیام مردم در قبال یک وضع نابسامان و مصیبت باری است که در گذشته وجود داشته است.
آیت الله خامنهای افزودند: امام بزرگوار از روز اول پیروزی انقلاب با قاطعیت تمام یک امر بیسابقه در کشور را یعنی دخالت و حضور مردم و تأثیر آنها در اداره کشور را تثبیت کردند. این کار بزرگ امام بود و یکی از مهمترین حوادث تاریخی کشور ماست.
حکومت پهلوی هر چه بیگانگان خواستند، انجام داد
رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: قبل از اینکه ملت ایران به رهبری امام خمینی به مردم سالاری دست پیدا کند، ما فقط تجربه مشروطیت را داشتیم که ناکام بود. در مشروطیت مردم تلاش کردند، شهید دادند و مبارزات فراوانی انجام شد، اما، چون یک رهبر قدرتمند، دارای نفوذ و مردمی بر سر کار نبود، از همان اولین روزها کشور دچار آشفتگی شد و بیگانگان دخالت کردند، خودسراهای داخلی وارد میدان شدند و حدود ۱۵ سال کشور در حال آشفتگی بود و بعد هم دیکتاتوری خشن رضاشاهی بر سر کار آمد.
ایشان گفتند: بین امضای حکم مشروطیت و روی کارآمدن یک دیکتاتور خشن بی رحم وابستهای مانند رضا خان حدود ۱۵ سال بیشتر نشد. همه زحمات ملت با روی کارآمدن رضا پهلوی بر باد رفت. خصوصیت و شاخص مهم حکومت پهلوی اول، از یک طرف دیکتاتوری خشن و مظلوم کشی و فشار ملت و از طرف دیگر ذلت و اطاعت و انفعال در مقابل عوامل خارجی بود. رضاشاه را انگلیسیها سر کار آوردند و هر چه آنها خواستند در سیاست، فرهنگ و نوع اداره کشور انجام شد.
آیت الله خامنهای افزودند: منابع ملی به غارت رفت، به مدت قرارداد ظالمانه نفت که در شُرف انتها بود، ۳۰ سال اضافه شد. مردم سرکوب شدند و با دین و دینداری و روحانیت علنا مبارزه شد و در اواخر دوره پهلوی اول، وقتی احساس کردند رضاشاه با شروع جنگ جهانی دوم گرایشی به آلمان هیتلری پیدا کرده، همان انگلیسیها دست او را گرفتند و گفتند اخراج و سپس تبعیدش کردند. پسر نالایق او را جای او نشاندند و همان سیاستها ادامه پیدا کرد.
رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: محمدرضا هم همان راه پدر را رفت؛ سخت گیری بر مردم، اختناق شدید داخلی، کمک به بیگانگان در تصرف منابع ملی ایران و عمدتا نفت و همچنین ذلت در برابر سیاست های بیگانه.
ایشان افزودند: در خاطرات خود خانواده پهلوی و نزدیکانشان هم به حرفهایی که میدانستیم و میگفتیم اقرار شده؛ از جمله تعیین نخست وزیر با هدایت و اراده بیگانگان، تعیین نوع خرید تسلیحات، نوع فروش نفت و قیمت هر کدام و فشار بی دریغ بر مردم وضع سیاست آنها بود.
آیت الله خامنهای گفتند: محمدرضا پهلوی برای سرنگون کردن یک دولت ملی که استثنائا با رأی مردم بر سر کار آمده بود، به آمریکاییها و انگلیسیها متوسل شد تا کودتا کردند و دولت هم سرنگون شد. از این خیانت بالاتر و آشکارتر تصور نمیشود.
مردم در انتخابات با انگیزه رأی میدهند
رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: این مردم سالاری در ایران، از قیام ملت ایران در مقابل چنین وضعی برآمده است. ملت ایران هرگز دخالت در امور اداره کشور را تجربه نکرده بود. انقلاب اسلامی مردم سالاری را به دست امام بزرگوار و برجسته و بینظیر به مردم هدیه کرد و قدر این حضور مردمی را باید دانست.
ایشان گفتند: در جمهوری اسلامی دهها انتخابات داشتیم و همه با رقابت، سلامت و حضور پرانگیزه مردم گاهی بیشتر و گاهی کمتر برگزار شده است. انگیزهدار بودن مردم در درجه اول اهمیت قرار دارد که مردم با انگیز پای صندوق رأی میدهند که همواره وجود داشته است.
آیت الله خامنهای افزودند: مردم رئیس جمهور شایستهای را انتخاب کردند و بیانات ایشان متقن، عمیق و حاکی از پایبندی به مبانی حقیقی مردم سالاری دینی است. همه ما در حد خودمان باید کمک کنیم که آقای پزشکیان و دولت ایشان بتوانند کارهای بزرگ را انجام دهند.
توصیههای رهبر انقلاب به دولت؛ از ظرفیت مردم بهره بگیرید، جهادی کار کنید
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: در میان ملت ما کسانی که صاحب فکر، ابتکار، تجربه و نظرهای جدید هستند، بیشمارند. وقتی انسان پای صحبت این و آن مینشیند، اینقدر حرف و فکر و ابتکار نو در سخنان گوناگون افراد میشنود که شگفت زده میشود. پیشنهادهایی که مکتوب یا حضوری میدهند، آنچه به عنوان اعتراض یا پیشنهاد میگویند، همه برای انسان از این جهت مژده است که نشان دهنده فکر و ابتکار نو و همچنین تجربه خوب و راهگشا برای آینده است؛ از این ثروت عظیم ملی باید استفاده کرد.
ایشان افزودند: دولت و رئیس جمهور با مردم و در میان مردم از ظرفیت عظیم آنها استفاده کنند و برای رسیدن به اهدافشان بهره بگیرند. در کنار این فرصتهای انسانی، ثروتهای طبیعی و مادی فراوانی هم وجود دارد. ثروتهای طبیعی کشور ما خیلی بیش از آن چیزی است که ما تا به حال بهره گرفتیم. ما میتوانیم کارهای بزرگی را با تکیه بر این ثروت انسانی و به شرط همت بلند، دنبال کردن جدی کارها و انتخاب همکاران خوب انجام دهیم.
آیت الله خامنهای تأکید کردند: با روحیه جهادی کوههای مشکل را میشود از جا کند. کار جهادی یعنی خستگی ناپذیر، بی مزد و بی منت کار کردن، هدف را انجام وظیفه انسانی و خدایی قرار دادن و پیش رفتن. البته چارچوبهای قانونی و اداری باید رعایت شود، اما کار جهادی کیفیت و نوع کار است. کار قانونی را صد در صد میشود به صورت جهادی و غیرجهادی انجام داد.
نمیشود مدیری بخواهد از راه دور کارها را کنترل کند
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: خیلیها ظاهر قانونی را رعایت میکنند، اما کار پیش نمیرود. آقای رئیس جمهور محترم چند روز قبل درباره همین با من صحبت میکردند که در برخی بخشهای اداری، آدمی نشسته و موظف و مسئول است، اما محصول کارش در صبح تا شب قابل توجه نیست. این حرف درستی است و کار جهادی نقطه مقابل همین است.
ایشان فرمودند: دفاع مقدس ۸ ساله و مقابله با توطئههای پیچیده رنگارنگ دشمن و خنثی کردن آنها در حدود این ۴۰ سال با کار جهادی اتفاق افتاد. شهید رئیسی اهل کار جهادی بود و شب و روز نمیشناخت، دنبال آفرین و احسنت برای این همه کاری که میکرد، نبود و هر چه از دستش بر میآمد انجام میداد؛ خیلی ها هم نمیفهمیدند و کارهایی نبود که جلوی چشم مردم باشد.
آیت الله خامنهای تأکید کردند: اجتناب از کنترل از راه دور توصیه دیگر است. نمیشود مدیری بخواهد از راه دور کارها را کنترل کند؛ بلکه باید در دل کار برود. بدون تعامل ارکان کشور نمیشود کار کرد. مجلس باید به دولت کمک کند و دولت هم روی حساسیتهای مجلس حساب کند. قوه قضائیه در هر نقطهای که مورد نیاز است، باید حضور فعال داشته باشد و نیروهای مسلح هر جایی که دولت و مردم نیاز دارند، طبق وظایفشان حضور پیدا کنند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: این جلسات رؤسای قوا فرصت بسیار خوبی است و قبلا هم توصیه کردم و الان هم به آقایانی که اینجا هستند، توصیه میکنم این جلسات تبادل نظر را جدی بگیرند.
امروز مسائل اقتصادی اولویت دارند
ایشان فرمودند: رعایت اولویتها توصیه بعدی است؛ بنده نسبت به مسائل فرهنگی خیلی حساسم. مسائل فرهنگی و اجتماعی بسیار مهم هستند. اما امروز از لحاظ زمانی اولویت با مسائل اقتصادی است. کار اقتصادیِ حساب شده قویِ پیگیر، نیاز است. البته در دولت قبل کارهای با ارزشی انجام شده و کارهایی هم باید اضافه شود.
آیت الله خامنهای گفتند: در مسائل اقتصادی هم از زاویه دید کلان در حوزههایی مانند ارزش پول ملی، تولید، سرمایهگذاری، بهبود فضای کسب و کار باید به مسئله اقتصادی پرداخت و هم از نظر بهبود وضع معیشت مردم که یک کار فوری و کوتاه مدت است، کارهایی را میشود انجام داد. در هر دو زمینه کارهایی شده و خوب است ادامه پیدا کند.
احساسات و مجادلههای زمان انتخابات نباید ادامه پیدا کند
رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: توصیه بعدی مربوط به فضای احساسات عمومی ناشی از انتخابات است که مخاطب این آحاد مردم و فعالان سیاسی و اجتماعی هستند. انتخابات طبعاً چالش برانگیز است؛ نباید به وسوسههای دو قطبی سازی اعتنا کرد و ترتیب اثر داد. نباید احساساتی که در دوره انتخابات افراد را وادار به مجادله با یکدیگر میکرد، ادامه پیدا کند. نگذارید ادامه پیدا کند. انتخابات نباید موجب نِقار و دلخوری شود.
ایشان افزودند: در جمهوری اسلامی سلیقهها و گرایشهای گوناگون از اول انقلاب تاکنون بالا رفتند و پایین آمدند. بعضیها رأی آوردند و امروز و فردا دیگری رأی آورده؛ این امتحان است. در همه این انتخاباتها ملت ایران پیروز شده و شکست خورده نداریم.
آیت الله خامنهای گفتند: کسانی که وارد میدان شدند و از نامزدی حمایت کردند و نامزد آنها رأی نیاورده، شکست نخوردند. نه آن کسی که نامزدش رأی آورده باید احساس اعتلا کند و نه آن کسی که نامزدش رأی نیاورده احساس شکست کند.
از توان داخلی و خارجی استفاده کنید و «ما میتوانیم» یک شعار همیشگی باقی بماند
رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: قدرشناسی توان داخلی کشور و تکیه به توان داخلی توصیه بعدی به مسئولان است. «ما میتوانیم» یک شعار همیشگی باقی بماند. این به معنای استفاده نکردن از توان خارجی نیست، هیچ عاقلی این حرف را نمیزند و باید از همه امکانات بهره برد. حتی گاهی دشمنان ما یک حرکتی انجام میدهند که به نفع ماست و باید از آن استفاده کرد. هیچ مسئله داخلی را متوقف و آویزان به یک موضوع خارجی نباید کرد.
ایشان گفتند: هر کاری که میتوانید در سطح دنیا انجام دهید، انجام دهید. کارهایی که عزت آفرین است انجام دهید، اما از توان و قدرت و ابتکارات داخلی غفلت نشود. در مقابل امواج، حوادث جهانی و به ویژه منطقهای، برخورد کشور فعال و اثرگذار باشد. با مسائل کوناگون چه از لحاظ سیاسی، علمی و پیشرفتها و ابتکارات عجیب علمی مانند هوش مصنوعی فعالانه برخورد شود.
آیت الله خامنهای تأکید کردند: غفلت و خود را به غفلت زدن از آنچه در دنیا و منطقه پیش میآید، جایز نیست. هر حادثهای پیش میآید، ما یک موضع در قبال آن داریم و آن موضع را صریح و روشن، با قوت و متانت ابراز کنید تا دنیا بشناسد و بفهمد ایران اسلامی در آن قضیه چه میگوید. دولت سیزدهم در این باره تلاش خوبی داشت؛ شهید خدمت مرحوم امیرعبداللهیان دیپلمات و مذاکره کننده خیلی خوبی بود و تلاش و فعالیت خوبی داشت. بنده از نزدیک کارهایش را میدیدم.
برچسب ها :انتخابات ریاست جمهوری ، رعایت اخلاق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0