فرهاد دادبخش

سازمان همکاری اسلامی: وتوی آمریکا علیه عضویت کامل فلسطین برخلاف منشور سازمان ملل است

سازمان همکاری اسلامی اعلام کرد در شرایطی که ملت فلسطین زیر شدیدترین انواع ظلم و تجاوز و نسل کشی قرار دارند ناکامی شورای امنیت سازمان ملل در عمل به مسئولیت هایش در زمینه تصویب عضویت کامل فلسطین در این سازمان مایه تأسف شدید است.
کد خبر : 16466
تاریخ انتشار : جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
سازمان همکاری اسلامی: وتوی آمریکا علیه عضویت کامل فلسطین برخلاف منشور سازمان ملل است

به گزارش کاتنا و به نقل از ایرنا ، سازمان همکاری اسلامی تأکید کرد: استفاده آمریکا از حق وتو علیه عضویت کامل فلسطین، نقض منشور سازمان ملل است که براساس آن، همه کشورهایی که تعهدات مذکور در این منشور را بپذیرند از حق عضویت در سازمان ملل برخوردار خواهند بود.

این سازمان تصریح کرد: اقدام اخیر آمریکا در استفاده از حق وتو، به منزله ادامه جلوگیری از دستیابی فلسطینی ها به حقوق مشروعشان است و این امر، به طولانی شدن آلام و رنج های تاریخی ملت فلسطین که از ۷۵ سال پیش تاکنون بر آنها تحمیل شده است می انجامد.

سازمان همکاری اسلامی تأکید کرد: ملت فلسطین از حق دستیابی به جایگاه سیاسی و حقوقی در سازمان ملل مانند سایر کشورهای جهان برخوردار است و احقاق این حق، از دهه ها پیش تاکنون و با استناد به حقوق سیاسی، قانونی، تاریخی و طبیعی ملت فلسطین در سرزمینشان که قطعنامه های سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته است ضروری بوده است.

این سازمان با تقدیر از مواضع کشورهایی که به پیش نویس قطعنامه ارائه شده درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رأی مثبت دادند خاطرنشان کرد: این کشورها با این اقدام، حمایتشان از حقیقت، عدالت، آزادی و صلح حمایت و با سیاست های استعماری و اشغالگری رژیم اسرائیل نشان دادند.

سازمان همکاری اسلامی همچنین با تأکید بر اینکه به رسمیت شناخت کشور مستقل فلسطین به تحقق صلح و ثبات کمک خواهد کرد اعلام کرد: از کشورهایی که از به پیش نویس عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رأی منفی یا ممتنع داده اند می خواهیم در این زمینه بازنگری کرده و مواضعشان را متناسب با تعهداتشان براساس قوانین بین الملل، منشور سازمان ملل و قطعنامه های این سازمان درباره مساله فلسطین، تصحیح نمایند.

به گزارش ایرنا ، آمریکا بامداد جمعه در رای‌گیری شورای امنیت، قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد. از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۲ عضو به این قطعنامه رای مثبت و انگلیس و سوئیس رای ممتنع دادند.

کشور الجزایر پیش نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین را در سازمان ملل به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده بود و خواستار طرح آن در نشست روز پنجشنبه این شورا شده اما کشور مالت که رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) است، ابتدا اعلام کرد که شورای امنیت عصر جمعه به وقت محلی در این باره تصمیم گیری خواهد کرد اما سرانجام این نشست عصر پنجشنبه به وقت محلی برگزار شد.

تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد.

پیش از منابع آگاه اعلام کرده بودند که این قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است اما احتمالا آمریکا یکی از اعضای اصلی شورای امنیت و حامی همیشگی (رژیم) اسرائیل، با آن مخالفت و آن را وتو خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شعار سال 1403 کاریابی دیجیکار
تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

پیشخوان روزنامه های امروز