ف گلپایگانی
نگاهی به ۱۱ پرتاب ماهواره در دولت سیزدهم
با آغاز به کار دولت سیزدهم یکی از راهبردهای مهم که در دستور کار قرار گرفت توسعه صنعت فضایی بود. صنعت فضایی که در چند سال پیش از آن با کم توجهی مواجه بود.
وزارت ارتباطات کار خود در این حوزه را تقریبا از دی ماه ۱۴۰۰ و پس از تشکیل اولین جلسه شورای عالی فضایی پس از ۱۰ سال آغاز کرد. در این مدت همکاری و تعامل دستگاههای مختلف با یکدیگر باعث شد رکوردهای بسیار خوبی در صنعت فضایی به ثبت برسد.
تزریق ماهواره «ثریا» با «ماهوارهبر قائم ۱۰۰» در مدار ۷۵۰ کیلومتری، ارتفاع پرتاب در ایران را به رکورد جدیدی رساند. پس از مدت کوتاهی ایران توانست با ماهوارهبر بومی «سیمرغ» برای نخستین بار تزریق چندگانه ماهواره در مدار را تجربه کند. در این پرتاب موفق که یکشنبه هشتم بهمنماه به ثبت رسید، ماهوارههای مهدا، هاتف و کیهان به مدار بیضوی با کمینه ۴۵۰ و بیشینه حدود ۱۱۰۰ کیلومتر تزریق شدند.
بر اساس آخرین آمار در ۲ سال گذشته ۱۱ پرتاب در صنعت فضایی ایران به ثبت رسیده است. دی ۱۴۰۰ پرتاب ماهواره «ققنوس» با ماهوارهبر سیمرغ پرتاب شد. اسفند ۱۴۰۰ «ماهواره نور ۲» با ماهوارهبر قاصد، خرداد ۱۴۰۱ ماهواره «ناهید ۱» با ماهوارهبر ذوالجناح، مرداد ۱۴۰۱ ماهواره «خیام» با ماهوارهبر سایوز انجام شد.
در ادامه پرتابهای فضایی در دولت سیزدهم، مهر ۱۴۰۱ پرتاب زیرمداری بلوک انتقالمداری سامان و آذر ۱۴۰۱ پرتاب زیرمداری ماهواره با ماهوارهبر قائم ۱۰۰ انجام شد.
مهر ۱۴۰۲ ماهواره «نور ۳» با ماهوارهبر «قاصد»، آذر ۱۴۰۲ کپسول زیستی با پرتابگر «سلمان»، دی ۱۴۰۲ ماهواره «ثریا» با ماهوارهبر قائم ۱۰۰، بهمن ۱۴۰۲ نیز ماهوارههای مهدا، کیهان و هاتف با ماهوارهبر سیمرغ به صورت همزمان به مدار تزریق شدند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0