مهدی آل کثیر
مدیر کل میراث فرهنگی لرستان خبر داد؛ ثبت جهانی ۱۷ معماری “دست کند” خرم آباد
به گزارش خبرنگار کاتنا ، عطا حسنپور روز سه شنبه بیست و دوم آبان ماه در آیین افتتاحیه چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند در سالن همایش اتاق بازرگانی لرستان اظهار کرد: دست کندهای لرستان گونه خاصی هستند و دسترسی به آنها بسیار سخت میباشد که نقشه آنها با صرف هزینه بسیار تهیه شده است.
وی افزود: انتظار میرود از اینگونه پژوهشها در خصوص معماریهای دست کند حمایت و مشکل تاریخگذاری دست کندهای ایران به دست باستانشناسان و با کمک پژوهشکده مرمت برطرف شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان خواستار انجام رایگان این مهم برای برخی استانها همچون لرستان شد و گفت: بناهای احداثی در ۲ هزار و ۲۰۰ سال پیش، تخریب نشدهاند که الگویی برای معماریهای امروز است و باید از آنها بخوبی حمایت و حفاظت کرد.
حسنپور افزود: چهارمین همایش بین المللی معماری دست کند از ۲۲ تا ۲۴ آبان با حضور ۷۰ شرکتکننده در سطح ملی و بینالمللی، ارائه ۲۱ مقاله از پژوهشگران داخلی و خارجی آغاز شده است و پژوهشگرانی از سوئیس، فرانسه و ایتالیا مقالات خود را ارائه میکنند.
وی تصریح کرد: این همایش که پیش از این در کرمان، تهران و همدان برگزار شده با محورهای مفاهیم و مبانی نظری، بستر فرهنگی و میراث ناملموس، بستر طبیعی در معماری دست کند، تجارب و حفاظت از معماری دست کند و با شعار «تابآوری در برابر مخاطرات، تغییر اقلیمی و بلایا» در حال برگزاری است و کتاب مجموعه مقالات آن منتشر خواهد شد.
مهناز اشرفی دبیر چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در این همایش اظهار داشت: پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور توجه ویژهای به این گونه از معماری داشته و توانسته است با برگزاری همایشها، توجه پژوهشگران را به معماری دستکند جلب کند.
او اضافه کرد: در سالهای گذشته و با تلاشهای پژوهشگران و برگزاری سه همایش بینالمللی در کشور توانسته ایم به معرفی بیشتر این گونه از معماری بپردازیم.
دبیر چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند تصریح کرد: پژوهشگاه میراث فرهنگی، بنیانگذار و پیشتاز در خصوص معرفی و تحقیق در معماری دستکند بوده و حفظ تداوم برگزاری همایشها برای معرفی بیشتر این جاذبه مدنظر بوده است
وی ضمن تقدیر از مدیریت میراث فرهنگی لرستان در خصوص برگزاری چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند در این استان اظهار داشت: با اعلام فراخوان این کنفرانس، در مرحله نخست بیش از ۷۰ خلاصه مقاله توسط دبیرخانه دریافت شد.
اشرفی افزود: در نهایت ۶۰ مقاله کامل توسط اعضای کمیته علمی بررسی و داوری شد که از میان آنها، ۴۸ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت
دبیر این همایش تصریح کرد: افزایش پایان نامههای دانشگاهی در حوزه دستکند نشان دهنده تاثیر همایشها و معرفی بیشتر دانش تخصصی این نوع معماری بوده است
چهارمین همایش بینالمللی معماری دستکند به میزبانی اداره کل میراث فرهنگی لرستان، از ۲۲ تا ۲۴ آبان ماه در محل اتاق بازرگانی خرمآباد برگزار می شود
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0