مهدیه بحرالعلوم

آمادگی حدود ۵۹ هزار شعبه رأی گیری در کل کشور

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه حدود ۵۹ هزار شعبه رأی گیری آماده دریافت رأی‌های مردم است، گفت: در حوزه‌های انتخابیه چهارگانه یعنی آبادان، رشت، قم و ملایر رأی گیری حتماً الکترونیکی خواهد بود.
کد خبر : 14823
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۵
آمادگی حدود ۵۹ هزار شعبه رأی گیری در کل کشور

به گزارش کاتنا و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، برنامه: سلام خبرنگار  امروز پنجشنبه۱۰ اسفند ۱۴۰۲ میزبان  محسن اسلامی؛ سخنگوی ستاد انتخابات کشور بود و درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی پخش شد این گفت و گو را می خوانید:
مقدمه: تقریباً ۴۰ دقیقه وقت باقی است تا فرصت تبلیغات دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری به پایان برسد و همه مردم در سراسر ایران یک فرصت ۲۴ ساعته دارند برای این که بتوانند با آنچه که شنیدند و توضیحاتی که داوطلبان انتخابات دادند بتوانند انتخاب‌های اصلح خود را انجام دهند، فهرستش را بنویسند و ان شاء الله از ۸ صبح فردا بر اساس قانون که وزیر کشور هم باید دستور آغاز رسمی انتخابات را صادر کنند، پای صندوق رأی حضور پیدا کنند و رأی خود را به صندوق‌های رأی بیندازند.
محسن اسلامی؛ سخنگوی ستاد انتخابات کشور: بله، به درستی اشاره کردید. به هر حال قانون اشاره می‌کند تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز ساعت رأی گیری و هشت صبح هم در حقیقت این ۲۴ ساعت را به ما نشان می‌دهد. این دوره در بازه تبلیغات انصافاً هم نامزدها، هم هواداران خیلی کمتر به هر حال به سمت آسیب‌ها رفتند و به درستی رعایت دستورالعمل تبلیغات را داشتند. کمترین گزارش را ما داشتیم در کل کشور و همین طور از ناحیه مراجع قضایی هم تشکیل پرونده‌ای به علت تخلف شکل نگرفته.

سؤال: یعنی خیلی تخلف جدی‌ای صورت نگرفته است؟
اسلامی: بله، خیلی از این حیث می‌شود گفت که یک نصاب جدیدی است، البته همایش‌های توجیهی مستمری که همکاران ما در همه استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه داشتند و همین طور آنچه که به عنوان قانون جدید، به هر حال دستورالعمل‌های جدید داریم، کمک به این موضوع کرد. فکر می‌کنم دیگر تا هشت صبح ما این ۱۲ تا هشت صبح را یک ساعت طلایی می‌دانیم برای نامزد‌ها به جهت تبلیغات و تا دقایق دیگر به پایان می‌رسد.

سؤال: در فضای مجازی خیلی‌ها فعال بودند.
اسلامی: بله، فضای مجازی هم همین طور.

سؤال: در کانال‌ها و گروه‌های مختلف و پیام رسان‌ها بسیار تبلیغات متعددی از طرف گروه‌ها و طیف‌های مختلف و همچنین آنهایی که به صورت مستقل شرکت کرده بودند پیام‌ها داشت دریافت می‌شد. 
اسلامی: ان شاء الله برنامه‌های اجرایی که ما تنظیم کردیم، هم ستاد‌های انتخابات استان، همکاران من در مجموعه‌های ستاد انتخابات کشور؛ ما به یاری خدا از ساعت هشت صبح آغاز رأی گیری خواهد بود، همکاران من پیش از این ساعت، در شعب مستقر خواهند شد. ما چیزی حدود ۵۹ هزار شعبه تعریف کردیم در کل کشور. دستگاه‌های احراز همه ارسال شده؛ اقلام، تعرفه ها، لوازم، هر آن چه که مرتبط است به شعبه، بر اساس جدول زمان بندی در اختیار استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه قرار گرفته، حتی از پیش بحث بارش برف و این تغییرات آب و هوایی را مد نظر داشتیم، ان شاء الله با تدبیری که صورت گرفته، ما هم نقاط صعب العبور، هم نقاطی که به جهت بارش برف و باران یک مقدار سخت است حتماً همکاران ما حضور خواهند داشت و رأی مردم را حتی در همین شرایط خواهیم داشت.

از ناحیه دیگر حتماً اطلاع رسانی خواهد شد درباره این که زمان رأی گیری به چه شکل است و بر اساس قانون، ۱۰ ساعت است زمان اخذ رأی، ولیکن به تشخیص وزیر کشور، این قابلیت تمدید دارد که همه اینها اطلاع رسانی خواهد شد. در حوزه‌های انتخابیه چهارگانه ما یعنی آبادان، رشت، قم و ملایر رأی گیری حتماً الکترونیکی خواهد بود.

دستگاه‌های الکترونیکی صندوق‌ها ارسال شده و آموزش‌های لازم داده شده، زیرساخت‌های فنی فراهم است و به هر حال شعب ما با حضور عوامل اجرایی و ناظرین تعریف شدند. همه این عوامل اجرایی و ناظرین آموزش‌های لازم را دیدند. آخرین مرحله که مرحله پیکربندی دستگاه‌های احراز است، این هم دیروز صورت گرفت، به این معناست که به هر حال آخرین فهرست نامزد‌های هر حوزه انتخابیه را ما بعد از انصراف، به آن حوزه انتخابیه ارسال می‌کنیم.

سؤال: الان دیگر تمام شد یعنی ساعت ۸ صبح کسی انصراف هم نمی‌تواند بدهد.
اسلامی: نه اصلاً ۷۲ ساعت قبل از روز رأی گیری آخرین مهلت بوده، به هر حال مراجعاتی داشتند به ستاد انتخابات کشور؛ فرمانداری ها، اما ما بر اساس قانون نمی‌توانیم در حقیقت پذیرشی داشته باشیم به جهت انصراف، دیگر آنچه که باید داوطلبان و نامزد‌ها مطلع باشند، رعایت قانون است. برای ما خط قرمز قانون است، سعی شده که بر اساس همین جدول زمان بندی و دستورالعمل قانونی کار‌ها برود جلو.

سؤال: پس با توجه به فرمایش جنابعالی که ۷۲ ساعت قبل از آن که دیگر فهرست‌ها نهایی و بسته شد، الآن آمار برای خبرگان رهبری همان ۱۴۴ است؟ 
اسلامی: ۱۴۴ نفر است.

سؤال: برای مجلس شورای اسلامی؟
اسلامی: مجلس شورای اسلامی را ما در زمان مقرر آن، یک اطلاع رسانی خواهیم کرد. ولیکن نکته من این بود که دیگر بعد از این ۷۲ ساعت اسامی؛ نه کم، نه زیاد، نخواهد شد.

سؤال: همین اسامی که هست همه را اعلام کردید به سرعت.
اسلامی: بله و یک دستگاه احراز که باز خود شما مطلع هستید، این دستگاه احراز؛ پیکربندی خواهد داشت به این معنا که غیر از این که سامانه ثبت احوال بر روی دستگاه به هر حال بارگذاری شده و ما اطلاعات واجدین شرایط را در هر دستگاه احراز داریم و این منجر به این می‌شود که احراز هویت و همه مواردی که احراز رأی دهنده را در پیکربندی آن دستگاه را برای آن شعبه خواهیم داشت، یعنی ما ۵۹ هزار پیکربندی مجزا داریم که هم عوامل اجرایی را مشخص می‌کند که چه عزیزانی در این شعبه حضور دارند؛ هم ناظرین، هم حوزه‌های انتخابیه و نامزد‌هایی که در آن حوزه انتخابیه و دستگاه‌های احرازی که در شعب آن حوزه انتخابیه استقرار پیدا شده، همه اینها در آن دستگاه احراز هست.

به جهت این که ما در شمارش آرا؛ یعنی زمانی که انتهای رأی گیری است، همکاران من وقتی صندوق‌ها را باز می‌کنند برای این که شمارش آرا صورت بگیرد، یک صورتجلسه شمارش آرا داریم که سه نسخه است؛ یک نسخه در اختیار نماینده فرماندار، یک نسخه در اختیار نماینده هیأت نظارت، یک نسخه هم در صندوق قرار می‌گیرد. این صورتجلسه شعب وقتی که تأیید می‌شود، صورتجلسه می‌شود، امضا می‌شود، ناظر، نماینده فرماندار تأیید می‌کنند، این باید اطلاعاتش در دستگاه احراز قرار بگیرد. دستگاه احراز در حقیقت یکی از کارکرد‌هایی که دارد؛ این است که داده‌هایی که در آن شعبه است، منتقل می‌شود از طریق دستگاه احراز به مجموعه ستاد انتخابات کشور.

سؤال: ما ان شاء الله تلاش می‌کنیم که این روندی که جنابعالی توضیح می‌دهید به صورت تصویری بتوانیم فرد و ظرف روز‌هایی که شمارش آرا انجام می‌شود برای مخاطبین به تصویر بکشیم، علاوه بر این که خیلی جذابیت دارد، خیلی راحت‌تر می‌توانند آشنا شوند با روندی که دارد صورت می‌گیرد و البته شفافیتی که وجود دارد در کار و زحمتی که شما انجام می‌دهید. چقدر واجد شرایط؟
اسلامی: بر اساس اعلام رسمی ریاست ستاد انتخابات کشور، ما ۶۱ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۹۸ نفر واجد شرایط هستند که ۳۰ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۱۶۵ نفر خانم و ۳۰ میلیون و ۹۴۵ هزار و ۱۳۳ نفر آقا؛ مجموع این واجدین شرایط را دارند. واجدین شرایط بر اساس آمار ثبت احوال به ستاد انتخابات کشور واصل می‌شود و ما بر اساس واجدین شرایط، هم تعرفه‌ها توزیع می‌شود در ۲۰۸ حوزه انتخابیه و در سامانه‌ای که اشاره کردم؛ دستگاه احراز، ثبت می‌شود و ضمناً ایرانیان خارج از کشور هم به جهت اینکه در انتخابات ریاست جمهوری پذیرای رأی ایرانیان خارج از کشور هستیم، بر اساس قانون در مجلس و مجلس خبرگان این گونه نیست.

سؤال: این مجوز وجود ندارد. حالا این ۶۱ میلیون و خرده‌ای که جنابعالی به آن اشاره فرمودید که واجد شرایط هستند که رأی بدهند، البته یک بخشی از آنها رأی اولی‌ها هستند که آن آمار را هم بفرمایید، ضمن این که بفرمایید اینها با چه مدارک هویتی می‌توانند رأی خود را در صندوق بیندازند؟
اسلامی: ما حدود سه و نیم میلیون نفر رأی اولی داریم که در این دوره خدمت رأی اولی‌ها هستیم، این دوره هم رأی اولی‌های ما انصافاً وزارت آموزش و پرورش آمد پای کار و هم مجموعه ستاد‌های انتخابات همایش رأی اولی‌ها را در همه استان‌ها ما داشتیم، تقریباً یک شور و نشاط رأی اولی در این دوره به چشم می‌آید.

سؤال: رأی اولی‌های این دوره؛ رأی اولی‌هایی هستند که خودشان مشارکت‌های اجتماعی و سیاسی در مدارسشان دارند، یعنی یاد گرفتند شورا‌های آموزشی دانش آموزی که دارند یاد گرفتند که مشارکت کنند، یعنی یک مقداری با رأی اولی‌های شاید دوره‌های قبل تفاوت‌های ویژه‌ای داشته باشند؟
اسلامی: بله من افتخار این را داشتم که در چند جلسه همایشی که رأی اولی‌ها در استان‌های مختلف بود حضور پیدا کنم، همین نکته شما را تأیید می‌کنم. هم شور و نشاط و هم این که کنشگری صحیحی را دنبال می‌کردند. در این دوره رأی اولی‌های ما ۱۱ اسفند ۸۴ به قبل می‌توانند در انتخابات شرکت کنند و واجد شرایط رأی دهنده هستند.

نکته‌ای که اشاره داشتید، در مورد شعب هم اشاره کنم؛ شعب ثابت ما؛ چیزی حدود ۴۴ هزار، به صورت دقیق بخواهم اشاره کنم؛ ۴۳ هزار و ۹۳۷ شعبه ثابت داریم، هم شعب سیار هم ۱۵ هزار، شعبه شهری و روستایی مان هم؛ ۳۴ هزار، ۲۴ هزار. این شعب روستایی به جهت بارش برفی که شکل گرفته و نقاط صعب العبور، یک مقدار کار همکاران ما سخت می‌شود.

سؤال: نقاط صعب العبور کجاست؟ البته ان شاء الله امروز حتماً با یکی از این مناطق صعب العبور در چهارمحال و بختیاری تلاش می‌کنیم که ارتباط برقرار کنیم، هرچند که آن جا اینترنت قطع است، سه متر برف آمده، خیلی سخت است، راه انتقال صندوق ها، ولی همکاران ما سعی می‌کنند یک ارتباطی با ما برقرار کنند و یک توضیحاتی بدهند، ضمن این که فردا هم در برنامه سلام خبرنگار و هم در ویژه برنامه‌ای که بعد از آن پخش خواهد شد، به تصویر می‌کشیم زحماتی که کشیده می‌شود برای این که صندوق‌ها منتقل شود که همه هموطنان بتوانند مشارکت کنند در آنچه که برای آینده ایران می‌خواهد رقم بخورد.
اسلامی: بر اساس ماده ۱۱، رأی دهندگان می‌توانند با ارائه اصل یکی از مدارک شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه، پایان خدمت یا گذرنامه، رأی خود را به صندوق بیندازند. الان بر اساس این قانون ماده ۱۱ جدید، به هر حال ما کارت ملی، شناسنامه و مواردی که اشاره کردم خواهیم داشت. در مورد کارت ملی هم، کارت ملی‌هایی که هوشمند است در اختیار مردم شریف است اعتبار دارد.

سؤال: قدیمی‌ها چه؟
اسلامی: قدیمی‌هایی که غیرهوشمند است که خیلی کم است ما بر اساس آن چه ابلاغ کردیم، کارت‌های هوشمندی که در اختیار مردم است اگرچه ظهرش پشت کارت هم؛ اعتبارش گذشته باشد، مانعی ندارد. اما ضرب مهر دیگر در شناسنامه نیست. به هر حال بر اساس قانون، ما یکی از این مدارک پنج گانه را می‌گیریم.

سؤال: کد ملی مهم است که ثبت شود در سامانه احراز هویت.
اسلامی: دقیقاً. سامانه سجلی افراد در داده‌های الکترونیکی که ثبت احوال دارد، این رأی دادن ثبت می‌شود.

سؤال: استمپ و اثر انگشت چه؟
اسلامی: اثر انگشت بر تعرفه داریم، یعنی در خود تعرفه نه، در ته سوش تعرفه، یک اثر انگشتی از مردم شریف ایران خواهیم داشت. منشی که ثبت می‌کند مشخصات رأی دهنده را، آن جا یک اثر انگشتی خواهد داشت، تعرفه‌ها هم که اشاره داشتیم قبلاً به صورت یکپارچه است، یک تعرفه از ما می‌گیرند. صدر تعرفه مربوط به مجلس شورای اسلامی است، ذیلش مربوط به مجلس خبرگان رهبری است. درب آبی مربوط به مجلس خبرگان، و صندوق درب قرمز مربوط به مجلس شورای اسلامی است.

سؤال: هستند عوامل اجرایی برای این که راهنمایی‌های کامل را انجام دهند؟ 
اسلامی: حتماً همین طور است. در خدمت مردم شریف ایران هستیم. به هر حال تمامی امکانات، مقدمات و تمامی امکانات، مقدمات و تمهیدات فراهم شده تا مردم ایران به سهولت برای رأی گیری فردا در خدمتشان باشیم.

سؤال: برای شعبی که احیاناً افرادی با سن بالا مراجعه می‌کنند که سختشان است بنویسند و سواد لازم را ندارند، یا شعبی که به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود و آن توانایی لازم را آن افراد مسن ندارند، برای آن هم تمهیدتان چه بوده؟ 
اسلامی: بر اساس قانون، احیاناً اگر یک فرد سالخورده و مسنی که نیازمند کمک است، حتماً باید یک همراه داشته باشد به جهت این که رأی باید به صورت محرمانه است، مورد اعتماد است. به همین جهت توصیه ما به عزیزان در جای جای ایران این است که با این فرض حتماً یک همراه با آنها باشد در حوزه‌های انتخابیه الکترونیکی هم حتماً این کار صورت بگیرد مناسب‌تر است. در مورد برخی فرمانداری‌ها ما در برخی کلانشهر‌ها اقدامات خوبی انجام دادند در این دوره، یک شعب آماده به کاری را تعریف کردند که احیاناً مثلاً فردی است ناتوان است از نظر جسمی و واقعاً نمی‌تواند برود بیرون و رأی دهد، ولی علاقه دارد به عشق ایران می‌خواهد رأی خود را به صندوق بیندازد، بر اساس تمهیدی که شده، در برخی کلانشهر‌ها مثل کلانشهر تهران این فراهم است که تماسی داشته باشد با مجموعه فرمانداری و درخواست کند که به هر حال این اقدام صورت بگیرد. این دیده شده در برخی کلان‌شهر‌های ما.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شعار سال 1403 کاریابی دیجیکار
تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

پیشخوان روزنامه های امروز