فاطمه گلپایگانی

نجات یک نسل با منع سقط عمدی جنین؛ معضلی که قربانی باورهای اشتباه است

رییس مرکز بهداشت گلستان با بیان اینکه نجات جان حتی یک جنین به معنای نجات یک نسل است، گفت: اگر اقدامات ما در مراکز بهداشتی و درمانی منجر به جلوگیری از سقط یک جنین هم شود ارزشمند است.
کد خبر : 14592
تاریخ انتشار : شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۴
نجات یک نسل با منع سقط عمدی جنین؛ معضلی که قربانی باورهای اشتباه است

به گزارش از کاتنا موسی‌الرضا شبیهی روز پنج‌شنبه در کارگاه آموزشی تخصصی ۲ روزه «به حرمت زندگی» در گرگان اظهار کرد: از مهم‌ترین حقوق جنین، حق حیات آن و نیز برخورداری از سلامت جسم است و هرگونه ایجاد جرح و نقص عضو غیراخلاقی و غیرشرعی محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه سقط عمدی جنین سلامت مادران را به خطر می‌اندازد، افزود: سقط جنین ناایمن یکی از علل اصلی اما قابل پیشگیری، مرگ و میر و عوارض مادر است.

به گفته وی؛ سقط عمدی جنین می‌تواند منجر به عوارض جسمی و روانی و بار اجتماعی و مالی برای زنان، جوامع و سیستم‌های بهداشتی شود.
مدرس و مشاور نجات زندگی نیز در حاشیه این کارگاه آموزشی بیان کرد : برآوردها نشان می‌دهد حرمت جنین در جامعه ما کمرنگ شده و مردم دیدگاه دقیقی نسبت به این موضوع ندارند.

رضا آدریانی با بیان اینکه آمار سقط‌های عمدی جنین در جامعه بالا است، گفت: هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی آگاهی‌بخشی و افزایش دانش متخصصان حوزه زنان و زایمان به ویژه کارشناسان مامایی و کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی است تا هر یک از این افراد بتوانند از سقط عمدی جنین جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه سقط جنین در هیچ یک از مکاتب اخلاقی مورد قبول نیست، گفت: مکاتب دین‌باور مانند اسلام و غیردین‌باور این موضوع را نکوهش می‌کنند و معتقدند هر زمانی که جنین دارای شان انسانی شود سقط آن به معنای کشتن یک انسان است.
این متخصص اخلاق پزشکی تاکید کرد: در جامعه ما، مردم به اشتباه فکر می‌کنند سقط جنین تا چهار ماهگی بلامانع است حال آنکه از چهار ماهگی روح جنین کامل می‌شود و این موضوع (وجود روح در جنین) حتی از ۲ ماهگی محتمل است.

آدریانی گفت: از منظر آموزه‌های اسلام، سقط جنین از مرحله نطفه گناه کبیره و حرام محسوب می‌شود و بعد از کامل شدن روح، سقط عمدی مساوی با قتل انسان است.

یک مدرس دیگر نجات زندگی نیز در حاشیه این کارگاه آموزشی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حتی اگر در حوزه فرزندآوری دغدغه‌ای هم نداشتیم باز هم باید به مساله سقط جنین می‌پرداختیم چون اعداد و آمار اعلامی از سقط عمدی جنین نشان می‌دهد در این مساله وضعیت خوبی نداریم.

حجت حاجی‌کاظم ادامه داد: اندیشکده مردمی حریم حیات جنین در سطح ملی ضمن پژوهش، در حوزه مساله‌یابی، حل مساله و آموزش‌های تخصصی در حمایت از جنین در مقابل سقط عمدی فعالیت می‌کند و در استان‌های مختلف اقدام به ارائه آموزش‌های مختلف می‌کند.

وی ادامه داد: در کارگاه‌های آموزشی با موضوع حمایت از جنین در مقابل سقط عمدی، اساتید در حوزه‌های مختلف از جمله پزشکان، متخصصان زنان و زایمان، کارشناسان مامایی و اخلاق پزشکی، فقهی، حقوقی، روانشناسی و جامعه‌شناسی حضور پیدا کرده و آموزش‌های لازم را ارائه می‌کنند.
این مدرس نجات زندگی با بیان اینکه با دستگاه‌های اجرایی مختلف نیز برای جلوگیری از سقط عمدی جنین و فرهنگ‌سازی این موضوع همکاری می‌کنیم، گفت: ضمن پایش و انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در تدوین سندها نیز به آنها کمک خواهیم کرد.

دوره آموزشی تخصصی به حرمت زندگی (انصراف از سقط عمدی و مقابله با سقط غیر قانونی جنین) به همت امور بانوان استانداری گلستان، مرکز بهداشت استان و موسسه رهپویان آفاق وصال ویژه پزشکان و کارشناسان حوزه سلامت در قالب یک کارگاه آموزشی ۲ روزه در گرگان برگزار شد.

برچسب ها : ، ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شعار سال 1403 کاریابی دیجیکار
تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

تلفن 197 پلیس فرماندهی انتظامی

پیشخوان روزنامه های امروز